Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Baby Sling

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Baby Sling

Post  akma on Mon May 25, 2009 12:49 pm

nik-mm wrote:huhuhu..muka ku ni..pakai tudung camner pun masih tembam..dah dari kecik camtu..huhuhu.. kalo pakai face lifting cream blh kuruskan muka x ?

ok je ku tengok muka mu nik
tak yah la nak pkai face lifting cream kang lain lak jd nya dah elok2 muka chun tetiba tak chun nagis cik abe tengok nik
tembam tu biasa la tu la namanya pipi gebu
bkn senang nak dpt tu
ade org siap buat botox mu tak yah pun
bersykur ape yg ade tau nik
lol! lol!

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Tue May 26, 2009 9:41 am

akma wrote:
Hayatie wrote:adakah tudung itu membuatkan ku nampak shomelss?? ..hoho..itu tudung mutiara kema, cun kan, skang ku cari tudung tak jumpa ler..ku beli dlu kat PKNS bangi RM47..tahu ku borong je mcm2 karer! ye lah selalu ku suke pakai tudung ikan bawal tu..dpt ler ku menyembunyikan keshomelan pipi ku itu..ekekee

lawa la mu pakai tha
bab pipi mu yg gebu tu memang aa mana leh nak tutup semua beb kalau mu nak tutup gak ku ade cara

caranya pakai purdah confirm tertutup
yg nampak hanya mata
hahahahahaha

jgn marah tha ku gurau je tp yg pasti tudung tu wat muka mu nampak lebih slim dr selalu
tak caya
tanya semua



kema, bodek yek..kui..kui..kui..

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Tue May 26, 2009 9:44 am

kengkawan..nak tanya pendapat kamu semua..mane besh, nak rembat RS ke Bby Carrier? ngah berkira2 ni nak beli yg mane satu..fening la..bby ku suke melekap didada ku Laughing so mane baguih...??

tolong la...beri pendapat.. Question

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  dhamiraqistina on Tue May 26, 2009 7:35 pm

umi_nisa wrote:kengkawan..nak tanya pendapat kamu semua..mane besh, nak rembat RS ke Bby Carrier? ngah berkira2 ni nak beli yg mane satu..fening la..bby ku suke melekap didada ku Laughing so mane baguih...??

tolong la...beri pendapat.. Question


ku xprnh pki baby carrier..ku prnh pki RS je...selesa la RS ni..
try tnye sape2 yg prnh pki babycarrier ni..

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  nik-mm on Wed May 27, 2009 7:50 am

umi_nisa wrote:kengkawan..nak tanya pendapat kamu semua..mane besh, nak rembat RS ke Bby Carrier? ngah berkira2 ni nak beli yg mane satu..fening la..bby ku suke melekap didada ku Laughing so mane baguih...??

tolong la...beri pendapat.. Question

ku vote RS..sbb saiz blh ejas kalo baby dh besar.. blh eli RS ngan maryaa..ade design latest sekarang..harga berpatutan..silap2 dpt free gift lagi..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Wed May 27, 2009 10:33 am

dhamiraqistina wrote:
umi_nisa wrote:kengkawan..nak tanya pendapat kamu semua..mane besh, nak rembat RS ke Bby Carrier? ngah berkira2 ni nak beli yg mane satu..fening la..bby ku suke melekap didada ku Laughing so mane baguih...??

tolong la...beri pendapat.. Question


ku xprnh pki baby carrier..ku prnh pki RS je...selesa la RS ni..
try tnye sape2 yg prnh pki babycarrier ni..

ok tq..

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Wed May 27, 2009 10:34 am

nik-mm wrote:
umi_nisa wrote:kengkawan..nak tanya pendapat kamu semua..mane besh, nak rembat RS ke Bby Carrier? ngah berkira2 ni nak beli yg mane satu..fening la..bby ku suke melekap didada ku Laughing so mane baguih...??

tolong la...beri pendapat.. Question

ku vote RS..sbb saiz blh ejas kalo baby dh besar.. blh eli RS ngan maryaa..ade design latest sekarang..harga berpatutan..silap2 dpt free gift lagi..

ok tq 4 ur opinion..akan ku pk lagi..

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  akma on Wed May 27, 2009 4:04 pm

umi_nisa wrote:
nik-mm wrote:
umi_nisa wrote:kengkawan..nak tanya pendapat kamu semua..mane besh, nak rembat RS ke Bby Carrier? ngah berkira2 ni nak beli yg mane satu..fening la..bby ku suke melekap didada ku Laughing so mane baguih...??

tolong la...beri pendapat.. Question

ku vote RS..sbb saiz blh ejas kalo baby dh besar.. blh eli RS ngan maryaa..ade design latest sekarang..harga berpatutan..silap2 dpt free gift lagi..

ok tq 4 ur opinion..akan ku pk lagi..

DAH HABIS PIKIR KE N DAH WAT KEPUTUSAN MANA YG NAK BELI
WAT KEPUTUSAN YG MENULUN BKN MENYUSAHKAN DIRI TAU

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Wed May 27, 2009 4:49 pm

akma wrote:
umi_nisa wrote:
nik-mm wrote:
umi_nisa wrote:kengkawan..nak tanya pendapat kamu semua..mane besh, nak rembat RS ke Bby Carrier? ngah berkira2 ni nak beli yg mane satu..fening la..bby ku suke melekap didada ku Laughing so mane baguih...??

tolong la...beri pendapat.. Question

ku vote RS..sbb saiz blh ejas kalo baby dh besar.. blh eli RS ngan maryaa..ade design latest sekarang..harga berpatutan..silap2 dpt free gift lagi..

ok tq 4 ur opinion..akan ku pk lagi..

DAH HABIS PIKIR KE N DAH WAT KEPUTUSAN MANA YG NAK BELI
WAT KEPUTUSAN YG MENULUN BKN MENYUSAHKAN DIRI TAU

ok..ngah pk lagi la ni...tp cam nak beli RS..(actually dah order dah)cume masih berkira2 lagi...

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  akma on Wed May 27, 2009 5:37 pm

umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:
nik-mm wrote:
umi_nisa wrote:kengkawan..nak tanya pendapat kamu semua..mane besh, nak rembat RS ke Bby Carrier? ngah berkira2 ni nak beli yg mane satu..fening la..bby ku suke melekap didada ku Laughing so mane baguih...??

tolong la...beri pendapat.. Question

ku vote RS..sbb saiz blh ejas kalo baby dh besar.. blh eli RS ngan maryaa..ade design latest sekarang..harga berpatutan..silap2 dpt free gift lagi..

ok tq 4 ur opinion..akan ku pk lagi..

DAH HABIS PIKIR KE N DAH WAT KEPUTUSAN MANA YG NAK BELI
WAT KEPUTUSAN YG MENULUN BKN MENYUSAHKAN DIRI TAU

ok..ngah pk lagi la ni...tp cam nak beli RS..(actually dah order dah)cume masih berkira2 lagi...

KALAU DAH ORDER NAPE NAK BERPK2 LG TU KIRA DAH CONFIRM LA TU DEAR

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Wed May 27, 2009 6:11 pm

akma wrote:
umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:
nik-mm wrote:
umi_nisa wrote:kengkawan..nak tanya pendapat kamu semua..mane besh, nak rembat RS ke Bby Carrier? ngah berkira2 ni nak beli yg mane satu..fening la..bby ku suke melekap didada ku Laughing so mane baguih...??

tolong la...beri pendapat.. Question

ku vote RS..sbb saiz blh ejas kalo baby dh besar.. blh eli RS ngan maryaa..ade design latest sekarang..harga berpatutan..silap2 dpt free gift lagi..

ok tq 4 ur opinion..akan ku pk lagi..

DAH HABIS PIKIR KE N DAH WAT KEPUTUSAN MANA YG NAK BELI
WAT KEPUTUSAN YG MENULUN BKN MENYUSAHKAN DIRI TAU

ok..ngah pk lagi la ni...tp cam nak beli RS..(actually dah order dah)cume masih berkira2 lagi...

KALAU DAH ORDER NAPE NAK BERPK2 LG TU KIRA DAH CONFIRM LA TU DEAR



ntah la..ku mmg camni...huhuhuhuh

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  akma on Thu May 28, 2009 12:06 am

umi_nisa wrote:

ntah la..ku mmg camni...huhuhuhuh

pelik la mu ne Question Question Question

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  nik-mm on Thu May 28, 2009 9:53 am

umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:
nik-mm wrote:
umi_nisa wrote:kengkawan..nak tanya pendapat kamu semua..mane besh, nak rembat RS ke Bby Carrier? ngah berkira2 ni nak beli yg mane satu..fening la..bby ku suke melekap didada ku Laughing so mane baguih...??

tolong la...beri pendapat.. Question

ku vote RS..sbb saiz blh ejas kalo baby dh besar.. blh eli RS ngan maryaa..ade design latest sekarang..harga berpatutan..silap2 dpt free gift lagi..

ok tq 4 ur opinion..akan ku pk lagi..

DAH HABIS PIKIR KE N DAH WAT KEPUTUSAN MANA YG NAK BELI
WAT KEPUTUSAN YG MENULUN BKN MENYUSAHKAN DIRI TAU

ok..ngah pk lagi la ni...tp cam nak beli RS..(actually dah order dah)cume masih berkira2 lagi...

KALAU DAH ORDER NAPE NAK BERPK2 LG TU KIRA DAH CONFIRM LA TU DEAR



ntah la..ku mmg camni...huhuhuhuh

pilihan tu mmg dh tepat..well..selamat berRS..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Fri May 29, 2009 10:12 am

nik-mm wrote:
umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:
nik-mm wrote:
umi_nisa wrote:kengkawan..nak tanya pendapat kamu semua..mane besh, nak rembat RS ke Bby Carrier? ngah berkira2 ni nak beli yg mane satu..fening la..bby ku suke melekap didada ku Laughing so mane baguih...??

tolong la...beri pendapat.. Question

ku vote RS..sbb saiz blh ejas kalo baby dh besar.. blh eli RS ngan maryaa..ade design latest sekarang..harga berpatutan..silap2 dpt free gift lagi..

ok tq 4 ur opinion..akan ku pk lagi..

DAH HABIS PIKIR KE N DAH WAT KEPUTUSAN MANA YG NAK BELI
WAT KEPUTUSAN YG MENULUN BKN MENYUSAHKAN DIRI TAU

ok..ngah pk lagi la ni...tp cam nak beli RS..(actually dah order dah)cume masih berkira2 lagi...

KALAU DAH ORDER NAPE NAK BERPK2 LG TU KIRA DAH CONFIRM LA TU DEAR



ntah la..ku mmg camni...huhuhuhuh

pilihan tu mmg dh tepat..well..selamat berRS..
tp xreti pakai..wwwaaaaaaaaa...

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  akma on Fri May 29, 2009 11:43 am

umi_nisa wrote:

tp xreti pakai..wwwaaaaaaaaa...

dah dpt ke
la mcm mana tu tak pe umi_nisa tanya pd yg pakar
rasanya ramai gak yg pkai RS ne
sapa2 tulun la kwn kita yg nak berRS ne
lol! lol! lol!

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Fri May 29, 2009 1:38 pm

akma wrote:
umi_nisa wrote:

tp xreti pakai..wwwaaaaaaaaa...

dah dpt ke
la mcm mana tu tak pe umi_nisa tanya pd yg pakar
rasanya ramai gak yg pkai RS ne
sapa2 tulun la kwn kita yg nak berRS ne
lol! lol! lol!

RS dah sampai..rasenyer leh kot ku pakai..xpe..akan ku explore.. xsaba nak balik umah rabbit

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  akma on Fri May 29, 2009 4:07 pm

umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:

tp xreti pakai..wwwaaaaaaaaa...

dah dpt ke
la mcm mana tu tak pe umi_nisa tanya pd yg pakar
rasanya ramai gak yg pkai RS ne
sapa2 tulun la kwn kita yg nak berRS ne
lol! lol! lol!

RS dah sampai..rasenyer leh kot ku pakai..xpe..akan ku explore.. xsaba nak balik umah rabbit

sxplore jgn tak explore
tp b care full ye dear tku bb mu lak yg terlucut

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Fri May 29, 2009 4:19 pm

akma wrote:
umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:

tp xreti pakai..wwwaaaaaaaaa...

dah dpt ke
la mcm mana tu tak pe umi_nisa tanya pd yg pakar
rasanya ramai gak yg pkai RS ne
sapa2 tulun la kwn kita yg nak berRS ne
lol! lol! lol!

RS dah sampai..rasenyer leh kot ku pakai..xpe..akan ku explore.. xsaba nak balik umah rabbit

sxplore jgn tak explore
tp b care full ye dear tku bb mu lak yg terlucut

mu ni akma..bikin teman kecut pewot ka...

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  nik-mm on Fri May 29, 2009 7:10 pm

umi_nisa, nak pakai RS senang je..yg penting kain or padded yg kat area leher tu , make sure mu letak kat bahu..kalo letak kat leher, dukung anak kejap dah rasa lenguh..tapi kalo letak kat bahu lema2 pun blh tahan..mu pernah ke air terjun sg gabai tak? ku bole bawa mikhail dalam posisi cradle (sbb dia tido) dari bawah sampai atas..dekat beraus gak anak tangga kena panjat..so far, bahu tak lenguh pun..kaki je lenguh..sbb panjat tangga..
mu try and error dulu..jangan sampai anak terlucut pulak..bila pakai RS or pouch..tangan kita mmg dua2 free.. mu beli RS ngan sape..kalo ngan maryaa..dia da bagi intruction camner nak pakai.. tak pun rujuk blog mamanoa..tgk gmbr dia pakai RS tu..cara yg butul..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  akma on Sat May 30, 2009 11:25 am

umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:

tp xreti pakai..wwwaaaaaaaaa...

dah dpt ke
la mcm mana tu tak pe umi_nisa tanya pd yg pakar
rasanya ramai gak yg pkai RS ne
sapa2 tulun la kwn kita yg nak berRS ne
lol! lol! lol!

RS dah sampai..rasenyer leh kot ku pakai..xpe..akan ku explore.. xsaba nak balik umah rabbit

sxplore jgn tak explore
tp b care full ye dear tku bb mu lak yg terlucut

mu ni akma..bikin teman kecut pewot ka...

bkn nak wat mu kecut peyot tp peringatan je Wink

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Sun May 31, 2009 5:54 am

nik-mm wrote:umi_nisa, nak pakai RS senang je..yg penting kain or padded yg kat area leher tu , make sure mu letak kat bahu..kalo letak kat leher, dukung anak kejap dah rasa lenguh..tapi kalo letak kat bahu lema2 pun blh tahan..mu pernah ke air terjun sg gabai tak? ku bole bawa mikhail dalam posisi cradle (sbb dia tido) dari bawah sampai atas..dekat beraus gak anak tangga kena panjat..so far, bahu tak lenguh pun..kaki je lenguh..sbb panjat tangga..
mu try and error dulu..jangan sampai anak terlucut pulak..bila pakai RS or pouch..tangan kita mmg dua2 free.. mu beli RS ngan sape..kalo ngan maryaa..dia da bagi intruction camner nak pakai.. tak pun rujuk blog mamanoa..tgk gmbr dia pakai RS tu..cara yg butul..

tq nik-mm..ku dAh try dah pakai trial p jejalan kat giant. takut gak memuler tp lelame cam ok jer n comfortable. tp bby ku siap pegang ring..cam tetakut jer.kekekeke..ku beli ngan maryaa so ade instruction tuk ikat RS tu(thanks maryaa coz memudahkan momy yg cetek ilmu bby wearing ni). cume ku xtau nak selit kaki si tisya ni kat mane? kejap dia berdiri, kejap dia terkangkang(takut kengkang jer),kejap senget ke tepi...camne position yg betul tuk hip carry tp ku xnak tisya terkangkang...??

mu pegi sg gabai??yg kat perak tu ker?

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Sun May 31, 2009 6:08 am

akma wrote:
umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:
akma wrote:
umi_nisa wrote:

tp xreti pakai..wwwaaaaaaaaa...

dah dpt ke
la mcm mana tu tak pe umi_nisa tanya pd yg pakar
rasanya ramai gak yg pkai RS ne
sapa2 tulun la kwn kita yg nak berRS ne
lol! lol! lol!

RS dah sampai..rasenyer leh kot ku pakai..xpe..akan ku explore.. xsaba nak balik umah rabbit

sxplore jgn tak explore
tp b care full ye dear tku bb mu lak yg terlucut

mu ni akma..bikin teman kecut pewot ka...

bkn nak wat mu kecut peyot tp peringatan je Wink
thanks kema ..ku akan sentiasa beringat

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  HerniComel on Sat Jun 06, 2009 6:45 pm

Hayatie wrote:Ku fail lagi pakai RS ni pun..skang ni ku berbabwearing menggunakan sling cap ayam ku ini..hahaha..murah jer..buleh didapati di maidin, giant hanya rm12.90. Keburukannya..cepat sakit kat bahu tu..huhu, lagi la kalau baby berat

Tengok la sling cap ayam ku ini..sila tutup mata part spare tayar tu

beb...huh wendu bangat ku nk meroyan aishhh...

ku tgk gambo mu nih...pe kata mu tambah je kain sket kt bhg bahu tuh...ala2 ada wing gitu...maklumlah mu kan tukang jahit prof hehehe...bahu pon tak sakit maaa

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  HerniComel on Sat Jun 06, 2009 7:06 pm

umi_nisa wrote:
nik-mm wrote:umi_nisa, nak pakai RS senang je..yg penting kain or padded yg kat area leher tu , make sure mu letak kat bahu..kalo letak kat leher, dukung anak kejap dah rasa lenguh..tapi kalo letak kat bahu lema2 pun blh tahan..mu pernah ke air terjun sg gabai tak? ku bole bawa mikhail dalam posisi cradle (sbb dia tido) dari bawah sampai atas..dekat beraus gak anak tangga kena panjat..so far, bahu tak lenguh pun..kaki je lenguh..sbb panjat tangga..
mu try and error dulu..jangan sampai anak terlucut pulak..bila pakai RS or pouch..tangan kita mmg dua2 free.. mu beli RS ngan sape..kalo ngan maryaa..dia da bagi intruction camner nak pakai.. tak pun rujuk blog mamanoa..tgk gmbr dia pakai RS tu..cara yg butul..

tq nik-mm..ku dAh try dah pakai trial p jejalan kat giant. takut gak memuler tp lelame cam ok jer n comfortable. tp bby ku siap pegang ring..cam tetakut jer.kekekeke..ku beli ngan maryaa so ade instruction tuk ikat RS tu(thanks maryaa coz memudahkan momy yg cetek ilmu bby wearing ni). cume ku xtau nak selit kaki si tisya ni kat mane? kejap dia berdiri, kejap dia terkangkang(takut kengkang jer),kejap senget ke tepi...camne position yg betul tuk hip carry tp ku xnak tisya terkangkang...??

mu pegi sg gabai??yg kat perak tu ker?

slm umi_nisa...wah welkam to bbwearing hehe...dunia yg bakal menggilakan kita membawa dan memelok si chomel haaha~

by the way...bb mu dah brp bulan? kalau dah pandai handle leher sendiri le bawak hip carry tapi kalau cam kecik lagi dlm 5bln ke bawah tu ku suggest bawaklah tummy to tummy...mak suka, anak gumbira hoho!

satu lagik...make sure nnt bontot bb lorot n terletak cantek tau...RS tu betul2 terletak bawah pelipat lutut tu...dan kakinya cm lebih tinggi dr bontot bb...iskk paham kah? so that bb tak terkangkang sgt...

satu lagik, bhg bahu tu betul2 terletak kemas...tak berkedut ke leher...baru leher tak sakit dan beban spread ke seluruh badan...slmat 'melanyak' RS mu itu ye!!! hehee

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  luvhaziq on Sat Jun 06, 2009 11:49 pm

herni,mu dh sihat ker...wah..rindu ler kt m. Very Happy Very Happy

luvhaziq
Kenalan Baru

Posts : 118
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : kl<>jitra

View user profile http://luvhaziq.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  Sponsored content Today at 10:33 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum