Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Baby Sling

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Go down

Re: Baby Sling

Post  HerniComel on Sun Jun 07, 2009 12:20 am

luvhaziq wrote:herni,mu dh sihat ker...wah..rindu ler kt m. Very Happy Very Happy

alhmdulillah...berkat doa kalian ku dah sembuh pon...huhu ku pon rindu bangat padamu luv...lama tak meronggeng meroyan dgn mu nih...

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Sling

Post  umi_nisa on Mon Jun 08, 2009 9:20 am

HerniComel wrote:
umi_nisa wrote:
nik-mm wrote:umi_nisa, nak pakai RS senang je..yg penting kain or padded yg kat area leher tu , make sure mu letak kat bahu..kalo letak kat leher, dukung anak kejap dah rasa lenguh..tapi kalo letak kat bahu lema2 pun blh tahan..mu pernah ke air terjun sg gabai tak? ku bole bawa mikhail dalam posisi cradle (sbb dia tido) dari bawah sampai atas..dekat beraus gak anak tangga kena panjat..so far, bahu tak lenguh pun..kaki je lenguh..sbb panjat tangga..
mu try and error dulu..jangan sampai anak terlucut pulak..bila pakai RS or pouch..tangan kita mmg dua2 free.. mu beli RS ngan sape..kalo ngan maryaa..dia da bagi intruction camner nak pakai.. tak pun rujuk blog mamanoa..tgk gmbr dia pakai RS tu..cara yg butul..

tq nik-mm..ku dAh try dah pakai trial p jejalan kat giant. takut gak memuler tp lelame cam ok jer n comfortable. tp bby ku siap pegang ring..cam tetakut jer.kekekeke..ku beli ngan maryaa so ade instruction tuk ikat RS tu(thanks maryaa coz memudahkan momy yg cetek ilmu bby wearing ni). cume ku xtau nak selit kaki si tisya ni kat mane? kejap dia berdiri, kejap dia terkangkang(takut kengkang jer),kejap senget ke tepi...camne position yg betul tuk hip carry tp ku xnak tisya terkangkang...??

mu pegi sg gabai??yg kat perak tu ker?

slm umi_nisa...wah welkam to bbwearing hehe...dunia yg bakal menggilakan kita membawa dan memelok si chomel haaha~

by the way...bb mu dah brp bulan? kalau dah pandai handle leher sendiri le bawak hip carry tapi kalau cam kecik lagi dlm 5bln ke bawah tu ku suggest bawaklah tummy to tummy...mak suka, anak gumbira hoho!

satu lagik...make sure nnt bontot bb lorot n terletak cantek tau...RS tu betul2 terletak bawah pelipat lutut tu...dan kakinya cm lebih tinggi dr bontot bb...iskk paham kah? so that bb tak terkangkang sgt...

satu lagik, bhg bahu tu betul2 terletak kemas...tak berkedut ke leher...baru leher tak sakit dan beban spread ke seluruh badan...slmat 'melanyak' RS mu itu ye!!! hehee



xpaham la tang bontot bby melorot tu n terletak bawah pelipat lutut..yg mane satu nak letak kat pelipat..yg hujung RS tu ker? so kaki bby terjulur la kelua r..??ish xpaham la..bby ku br berusia 5mo++ n dah leh merangkak

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum