Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

View previous topic View next topic Go down

Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  HerniComel on Wed Apr 22, 2009 2:03 pm

ha..kwn2, memandangkan ramai juga pengguna tegar s3 nih, xmustahil ada isu2 berkaitan penggunaan jenama ni kan...so tajuk ni khas tuk bincg masalah s3 ok! Sapa ada masalah brand lain boleh bukak tajuk baru~ no hal lahhhhh!!!!

cheers

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  zaza on Tue Apr 28, 2009 2:03 pm

saya dah hampir sebulan gunakan S3 ni..nak tanya kwn2 ler, mcmana cara nak guna double pam yg betul? masa sy beli, org yg jual tu demo, letak sebelah breast dulu, then, dah kuar susu baru letak pam kat breast lagi sebelah..ade member advise, letak 2-2 corong terus..sila bantu saya..

zaza
Kenalan Baru

Posts : 11
Reputation : 0
Join date : 28/04/2009
Age : 34
Location : putrajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  Hayatie on Tue Apr 28, 2009 3:00 pm

zaza wrote:saya dah hampir sebulan gunakan S3 ni..nak tanya kwn2 ler, mcmana cara nak guna double pam yg betul? masa sy beli, org yg jual tu demo, letak sebelah breast dulu, then, dah kuar susu baru letak pam kat breast lagi sebelah..ade member advise, letak 2-2 corong terus..sila bantu saya..

Slm zaza,
Mcm saya, saya letak corong kat dua2 belah breast skali gus..sbb klu letak sebelah2 dulu, mcm tak boleh jer kan?..unless klu mmg nak buat single pumping then kene tutuplah sebelah lubang satu lagi tu. kalu double pumping, mmg kena letak kedua2 belah serentak. kalau tak die takde suction Wink

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  HerniComel on Wed Apr 29, 2009 2:58 am

betul3...ku pon rasa elok sgt kalu letak dua2 terus, sbb even kalau bg direct bf pon kalau kalian perasan breast sblh lagik mesti bergenang keluar susu...jadik gunakan ia sebaik mungkin utk menstimulatekan lagik BM kita Very Happy

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  zaza on Wed Apr 29, 2009 1:24 pm

tq atas nasihat kwn2!!!sy amt hargai.skrg ni buat double pump guna cara tu la.blh jimat masa lagi.. Very Happy

zaza
Kenalan Baru

Posts : 11
Reputation : 0
Join date : 28/04/2009
Age : 34
Location : putrajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  nik-mm on Thu Apr 30, 2009 1:14 am

zaza wrote:tq atas nasihat kwn2!!!sy amt hargai.skrg ni buat double pump guna cara tu la.blh jimat masa lagi.. Very Happy
zaza, klu pam 2-2 mmg jimat masa..dah ada 2-2 guna je la kan..lagipun s3 utk double pumping..ku doakan semuga mu di limpahkn susu dan anakmu dimurahkn rezeki susu olehNya..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  zaza on Thu Apr 30, 2009 10:14 am

Laughing nik-mm, tq atas doa&sokongan mu itu..ku baru BF 4 BULAN, target stage pertama 6 BULAN. kalau capai target, ku akn teruskan perjuangan suci ini..bukan mudah rupanya..huhuhu...

zaza
Kenalan Baru

Posts : 11
Reputation : 0
Join date : 28/04/2009
Age : 34
Location : putrajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  nik-mm on Sat May 09, 2009 5:00 pm

s3 ku blm pernah di servis...nnti cuti skolah bln 6 ni ku nk hntr servis la..kt kg pun mmg ku tak pam..ku hya pam kt skolah je..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  masliana on Mon Feb 21, 2011 1:06 pm

HerniComel wrote:ha..kwn2, memandangkan ramai juga pengguna tegar s3 nih, xmustahil ada isu2 berkaitan penggunaan jenama ni kan...so tajuk ni khas tuk bincg masalah s3 ok! Sapa ada masalah brand lain boleh bukak tajuk baru~ no hal lahhhhh!!!!

cheers

nak tanya la.. breastpump saya ade bunyi yg tak kuat sangat bila saya dah sampai tahap maximum suction.. adakah ia bermasalah??
kadang2 suction tu slow sangat walaupun dah pusing ke max. kenapa ye? saya belum penah service, guna pun baru3 bulan.. pernah susu masuk tp cam sikit..

masliana
Kenalan Baru

Posts : 4
Reputation : 0
Join date : 16/02/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  Hayatie on Mon Feb 21, 2011 1:38 pm

masliana wrote:
HerniComel wrote:ha..kwn2, memandangkan ramai juga pengguna tegar s3 nih, xmustahil ada isu2 berkaitan penggunaan jenama ni kan...so tajuk ni khas tuk bincg masalah s3 ok! Sapa ada masalah brand lain boleh bukak tajuk baru~ no hal lahhhhh!!!!

cheers

nak tanya la.. breastpump saya ade bunyi yg tak kuat sangat bila saya dah sampai tahap maximum suction.. adakah ia bermasalah??
kadang2 suction tu slow sangat walaupun dah pusing ke max. kenapa ye? saya belum penah service, guna pun baru3 bulan.. pernah susu masuk tp cam sikit..

Mas rasa suction nya dah lain ker? Saya punya spectra guna sampai setahun lebih, tak servis2, so far suction ok. Cuma perlu tukar membrane yg putih tu bila agak2 rasa cam dah kembang..lebih kurang dalam 6 bulan skali..tengoklah penggunaan camana.

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  masliana on Mon Feb 21, 2011 3:30 pm

lama gak ye... kenapa saya punya jadi mcm tu ye... suction ok aje, tak la slow sangat.. bole dpt banyak gak susu..

masliana
Kenalan Baru

Posts : 4
Reputation : 0
Join date : 16/02/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  Hayatie on Mon Feb 21, 2011 3:38 pm

masliana wrote:lama gak ye... kenapa saya punya jadi mcm tu ye... suction ok aje, tak la slow sangat.. bole dpt banyak gak susu..

Bunyi spectra 3 memang perlahan walaupun suction dia maksimum compare dengan pump2 lain. Tu lah keistimewaan dia. As long as suction ok, tak rasa lain. Rasa tiada masalah Wink

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kaunter Servis & Pertanyaan Spectra3

Post  Sponsored content Today at 10:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum