Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  Hayatie on Thu Apr 23, 2009 1:05 pm

Hahaha..ni kes tak tahu nak meroyan apa...sesajer..

Ku nak tanya kalian, dalam banyak2 makanan/ubat2an, yang mana paling korang rasa makan tu sure susu kalian banyak.??

Macam diri ku, sofar diantara sume makanan2 yang ku makan dan ku noticed susu ku byk dari biasa, jika ku minum soya, tauhu(ni pun kira soya gak la kan), dan fenugreek. Utk fenugreek tu ku perasan klu makan even ku just minum air lom makan lagi, susu ku byk juga.. kalau kdg2 ku terlewat amik fenugreek itu, susu mcm ada kureng la skit...wallahulam....

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  HerniComel on Wed Apr 29, 2009 3:53 pm

ku mcm bese la... vote for anak tamban~!!! lol! lol! lol!

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  tumitu on Thu May 07, 2009 7:21 pm

ku nak share.... tadi tghari ku mkn pucuk betik.. kol 5.30 ku pam.. dpat 9 oz... alhamdulillah..rezki zafran.. lamaaaaaaaaaa dah ku tak dapat sebanyak itu.. zafran tepat 21 bulan 5 mei ari tu...

tumitu
Kenalan Baru

Posts : 60
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009

View user profile http://gemalam.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  amyatie on Fri May 08, 2009 6:01 pm

ku mkn pil asi dan minum air buah buahan

amyatie
Moderator

Posts : 117
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : Sunway, Selangor

View user profile http://amyatie.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  nik-mm on Fri May 08, 2009 11:53 pm

ku juga makan pil ASI...beli dari amyatie..ada separuh..nak kena oder lagi nih..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  amyatie on Sat May 09, 2009 5:52 pm

nik-mm wrote:ku juga makan pil ASI...beli dari amyatie..ada separuh..nak kena oder lagi nih..

oder cpt end of this mth offer tamat harga kembali pada asal RM19.90 sekali pos.. sekarang RM17.90 shj!!!!

amyatie
Moderator

Posts : 117
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : Sunway, Selangor

View user profile http://amyatie.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  nik-mm on Sat May 09, 2009 5:58 pm

peluang keemasan nih..mu nk bg ku free kah?

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  luvhaziq on Sun May 10, 2009 1:26 am

ku dh mkn pil ASI tp xjd....hu..hu.. Sad
ku kembali ke cara azaliku....mkn jantung pisang...mkn hati berulam jantung le aku... bounce bounce bounce

luvhaziq
Kenalan Baru

Posts : 118
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 33
Location : kl<>jitra

View user profile http://luvhaziq.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  nik-mm on Sun May 10, 2009 3:09 pm

lain badan lain cara..kdg2 kte nye mind set jgk.. ape pom minda musti positif

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  HerniComel on Wed May 13, 2009 2:58 pm

smlm ku buat pasta dgn sos prego perisa keju tuh...start mlm td smpi hari nih bengka2 B ku adeiii...pagi tadi siap demam lagi huhu

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  amyshazz on Wed May 13, 2009 3:07 pm

HerniComel wrote:smlm ku buat pasta dgn sos prego perisa keju tuh...start mlm td smpi hari nih bengka2 B ku adeiii...pagi tadi siap demam lagi huhu

uish menariksss..

malam tadi ku makan roti+telur+cheese pg ni kul 930 dah bengkak n mcucuk adeh...keja tak start lg g pam dulu hahah nasib bos ku takda....

now pun dah berat hmm cheese ke roti ke yg bg increase nie...

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  Hayatie on Wed May 13, 2009 3:20 pm

amyshazz wrote:

malam tadi ku makan roti+telur+cheese pg ni kul 930 dah bengkak n mcucuk adeh...keja tak start lg g pam dulu hahah nasib bos ku takda....

now pun dah berat hmm cheese ke roti ke yg bg increase nie...

tapi ku ader dengar yang cheese pun ade bykkan susu..

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  amyshazz on Wed May 13, 2009 3:22 pm

Hayatie wrote:
amyshazz wrote:

malam tadi ku makan roti+telur+cheese pg ni kul 930 dah bengkak n mcucuk adeh...keja tak start lg g pam dulu hahah nasib bos ku takda....

now pun dah berat hmm cheese ke roti ke yg bg increase nie...

tapi ku ader dengar yang cheese pun ade bykkan susu..

yer ker?aku beli tuk kasi anak aku tp aku yg mlantak huhuhuh...takpe tu dia gak tp dlm susu Laughing

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  akma on Wed May 13, 2009 4:14 pm

HerniComel wrote:smlm ku buat pasta dgn sos prego perisa keju tuh...start mlm td smpi hari nih bengka2 B ku adeiii...pagi tadi siap demam lagi huhu

EMMMM MCM BEST NE
LEH LA NAK TRY
HERO KU MESTI MKN BERTAMBAH NANTI
SEDAPPP

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  amyshazz on Wed May 13, 2009 4:16 pm

akma wrote:
HerniComel wrote:smlm ku buat pasta dgn sos prego perisa keju tuh...start mlm td smpi hari nih bengka2 B ku adeiii...pagi tadi siap demam lagi huhu

EMMMM MCM BEST NE
LEH LA NAK TRY
HERO KU MESTI MKN BERTAMBAH NANTI
SEDAPPP

mmg best tp kat umah aku je yg makan pasta dah seangkatan...hb aku tak makan....masak pun tuk portion aku jer ar so cam malas la ...

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  nik-mm on Wed May 13, 2009 5:47 pm

ku pernh melantak tempe kt kantin, lps tu ku perah susu dpt 10oz.wow..meriah..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  akma on Wed May 13, 2009 6:15 pm

nik-mm wrote:ku pernh melantak tempe kt kantin, lps tu ku perah susu dpt 10oz.wow..meriah..

TEMPE KU TAK PERNAH MKN PUN KALIAN
MCM MANA EKKK RASA TEMPE TU
KALAU TUL LEH UPKAN SI KU NAK GAK TRY
Laughing Laughing Laughing

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  HerniComel on Wed May 13, 2009 9:24 pm

hihi aishah..somi ku pon xlayan sgt pasta2 bagai nih...ku lak selera je apa2 janji sodap Razz

akma..kalu mu buat Razz konpom anak teruna mu tak toleh kiri kanan beb hehe

ni sesaje ku list kan antara mkn2 penambah tenaga susu kita yg kita bincangkan takat nih:

1. pil asi
2. jantung pisang
3. air buah
4. anak tamban
5. cheese/makanan berkeju
6. longan
7.

haa...sesape nk tambah sila sambung ye...leh kita share2 n compile...senang tuk kita pada masa depan, dan senang jua pada mbr2 baru yg baru nak berjinak ngan bf nih hehehe cheers cheers flower

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  HerniComel on Wed May 13, 2009 9:30 pm

hihi aishah..somi ku pon xlayan sgt pasta2 bagai nih...ku lak selera je apa2 janji sodap Razz

akma..kalu mu buat Razz konpom anak teruna mu tak toleh kiri kanan beb hehe

ni sesaje ku list kan antara mkn2 penambah tenaga susu kita yg kita bincangkan takat nih:

1. pil asi
2. jantung pisang
3. air buah
4. anak tamban
5. cheese/makanan berkeju
6. longan
7. tempe

haa...sesape nk tambah sila sambung ye...leh kita share2 n compile...senang tuk kita pada masa depan, dan senang jua pada mbr2 baru yg baru nak berjinak ngan bf nih hehehe cheers cheers flower

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  HerniComel on Wed May 13, 2009 9:40 pm

akma wrote:
nik-mm wrote:ku pernh melantak tempe kt kantin, lps tu ku perah susu dpt 10oz.wow..meriah..

TEMPE KU TAK PERNAH MKN PUN KALIAN
MCM MANA EKKK RASA TEMPE TU
KALAU TUL LEH UPKAN SI KU NAK GAK TRY
Laughing Laughing Laughing

wallawehh akma! betulkah mu tak pernah rasa? hoho pi rasa cepat sedap wooo...lagik2 kalo di potong kecik2, digaram kunyit dan dan digoreng garing...cecah lak ngan sambal kicap jawa...perghhh meleleh air liur ku hoho! Razz

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  akma on Thu May 14, 2009 10:23 am

HerniComel wrote:
akma wrote:
nik-mm wrote:ku pernh melantak tempe kt kantin, lps tu ku perah susu dpt 10oz.wow..meriah..

TEMPE KU TAK PERNAH MKN PUN KALIAN
MCM MANA EKKK RASA TEMPE TU
KALAU TUL LEH UPKAN SI KU NAK GAK TRY
Laughing Laughing Laughing

wallawehh akma! betulkah mu tak pernah rasa? hoho pi rasa cepat sedap wooo...lagik2 kalo di potong kecik2, digaram kunyit dan dan digoreng garing...cecah lak ngan sambal kicap jawa...perghhh meleleh air liur ku hoho! Razz

lehhhh la try nanti
mana tahu ku leh terima tempe ne kan
cheers cheers cheers

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  anna on Thu May 14, 2009 1:27 pm

Sy dah cube mcm2 petua.Name it...longan,MMT dan mcm2 lg smpaikan sy terlupe ape yg sy dah cube dan ape yg sy belum cube.Dlm byk2 suplement tu rsnye alpha lipid(kolostrum awal lembu)dpt memaintankan production susu sy.kalo tak dpt boost up susu dpt maintain pon sy dah bersyukur.Dlm pd tu sy perasan since sy minum produk tu,bdn sy tak rs letih even hariz bgn mlm 4 5 kali dan one more thing alhamdulillah hariz tak pernah sakit even satu umah kene demam+selsema(including me)
hehehehe...mcm promote pulak tp sebenarnye bukan nak promote sekadar berkongsi dgn kwn2 semua.Very Happy

anna
Kenalan Baru

Posts : 6
Reputation : 0
Join date : 27/04/2009
Age : 36
Location : gombak

View user profile http://annaidris.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  akma on Thu May 14, 2009 4:14 pm

anna wrote:Sy dah cube mcm2 petua.Name it...longan,MMT dan mcm2 lg smpaikan sy terlupe ape yg sy dah cube dan ape yg sy belum cube.Dlm byk2 suplement tu rsnye alpha lipid(kolostrum awal lembu)dpt memaintankan production susu sy.kalo tak dpt boost up susu dpt maintain pon sy dah bersyukur.Dlm pd tu sy perasan since sy minum produk tu,bdn sy tak rs letih even hariz bgn mlm 4 5 kali dan one more thing alhamdulillah hariz tak pernah sakit even satu umah kene demam+selsema(including me)
hehehehe...mcm promote pulak tp sebenarnye bukan nak promote sekadar berkongsi dgn kwn2 semua.Very Happy

tak pe na sharing is caring n loving

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  amyshazz on Thu May 14, 2009 4:27 pm

akma wrote:
nik-mm wrote:ku pernh melantak tempe kt kantin, lps tu ku perah susu dpt 10oz.wow..meriah..

TEMPE KU TAK PERNAH MKN PUN KALIAN
MCM MANA EKKK RASA TEMPE TU
KALAU TUL LEH UPKAN SI KU NAK GAK TRY
Laughing Laughing Laughing

ya allah kawan ku ini ....
tempe tu kacang soya la babe....rasa kacang sedap giler....

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  akma on Thu May 14, 2009 5:34 pm

amyshazz wrote:
akma wrote:
nik-mm wrote:ku pernh melantak tempe kt kantin, lps tu ku perah susu dpt 10oz.wow..meriah..

TEMPE KU TAK PERNAH MKN PUN KALIAN
MCM MANA EKKK RASA TEMPE TU
KALAU TUL LEH UPKAN SI KU NAK GAK TRY
Laughing Laughing Laughing

ya allah kawan ku ini ....
tempe tu kacang soya la babe....rasa kacang sedap giler....


SEDAPPPPP YEEEEE
OK2 NANTI AKMA TRY

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  Sponsored content Today at 2:49 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum