Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  nik-mm on Fri May 15, 2009 2:11 am

alkisahnya..dulu ku tak kenal pun tempe nih..tapi sejak dh kawin nagn org jawa ni..suamiku slalu suh ku goreng tempe garing2..lama-lama dgn ku skali join melantak tempe..masyuk sgt..skrg tak kisah tempe masak apa..sume ku bedal..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  nik-mm on Fri May 15, 2009 2:16 am

ni sesaje ku list kan antara mkn2 penambah tenaga susu kita yg kita bincangkan takat nih:

1. pil asi
2. jantung pisang
3. air buah
4. anak tamban
5. cheese/makanan berkeju
6. longan
7. tempe
8. Fenugreek (halba)
9. lobak putih
10. Air putih (air masak)-minum byk2
11. Susu Anmum
12. mknn bersumberkan soya
13. pil phytonatal (nona roguy)-blh slimkan bdn gak.

haa...sesape nk tambah sila sambung ye...leh kita share2 n compile...senang tuk kita pada masa depan, dan senang jua pada mbr2 baru yg baru nak berjinak ngan bf nih hehehe

SAMBUNG..JGN X SMBUNG.. santa

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  amyshazz on Fri May 15, 2009 10:41 am

nik-mm wrote:alkisahnya..dulu ku tak kenal pun tempe nih..tapi sejak dh kawin nagn org jawa ni..suamiku slalu suh ku goreng tempe garing2..lama-lama dgn ku skali join melantak tempe..masyuk sgt..skrg tak kisah tempe masak apa..sume ku bedal..

hehehe...SODAP kan? hahha ku dr kecik mak ajar makan hehehe fav even aku bukan org JAWA.. tp ku respect tempe ni heheheh....mmg best...

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  akma on Fri May 15, 2009 11:45 am

nik-mm wrote:alkisahnya..dulu ku tak kenal pun tempe nih..tapi sejak dh kawin nagn org jawa ni..suamiku slalu suh ku goreng tempe garing2..lama-lama dgn ku skali join melantak tempe..masyuk sgt..skrg tak kisah tempe masak apa..sume ku bedal..

bagus aaa mcm ne dr tak tahu mkm la ne dah bedal semua cara tempe d mask
mcm akma ne memang dr keluarga yg tak mkn tempe n kawen pun ade hb mn tp ku lak yg tak nak try langsung even d pelawe pun ku tolak
bagus aa nik ne
berubah lepas kwn leh terima ape yg hb mkn dia pun mkn
bla la ku nak jd mcm nik ne
scratch scratch scratch

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  HerniComel on Fri May 15, 2009 3:51 pm

haa...me ku citer sket...tempe nih dulu takde pakai soya bagai nih...asalnya dulu org dolu2 susah speseli zaman selipar jepon tuh...dulu wat tempe dr bijik getah tu je...

dan diinovasikan serta ditransformasikan kpd kacang soya hehehe.... Razz akma...kalo pakai bijik getah lagik agak2 mu branik tak coba wakaka Laughing

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  HerniComel on Fri May 15, 2009 3:59 pm

1. pil asi
2. jantung pisang
3. air buah
4. anak tamban
5. cheese/makanan berkeju
6. longan
7. tempe
8. Fenugreek (halba)
9. lobak putih
10. Air putih (air masak)-minum byk2
11. Susu Anmum
12. mknn bersumberkan soya
13. pil phytonatal (nona roguy)-blh slimkan bdn gak.
14. ikan bilis
15. daun kucai

haa mai tambah nasik, mai tambah! cheers

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  luvhaziq on Sat May 16, 2009 12:32 am

HerniComel wrote:haa...me ku citer sket...tempe nih dulu takde pakai soya bagai nih...asalnya dulu org dolu2 susah speseli zaman selipar jepon tuh...dulu wat tempe dr bijik getah tu je...

dan diinovasikan serta ditransformasikan kpd kacang soya hehehe.... Razz akma...kalo pakai bijik getah lagik agak2 mu branik tak coba wakaka Laughing

trima kasih cikgu herni atas sumber back to the future tuhh...lg satu tempe nie satu sumber protein gak.mudah n murah laks tue.tp klau buat ngan bijik getah lagik murah n k nk try gak buat bg herni n akma makan... Laughing Laughing
dolu2 masa kt kg bjik getah ku buat main congkak jer rabbit

luvhaziq
Kenalan Baru

Posts : 118
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 33
Location : kl<>jitra

View user profile http://luvhaziq.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  nik-mm on Sat May 16, 2009 7:25 pm

luvhaziq wrote:
HerniComel wrote:haa...me ku citer sket...tempe nih dulu takde pakai soya bagai nih...asalnya dulu org dolu2 susah speseli zaman selipar jepon tuh...dulu wat tempe dr bijik getah tu je...

dan diinovasikan serta ditransformasikan kpd kacang soya hehehe.... Razz akma...kalo pakai bijik getah lagik agak2 mu branik tak coba wakaka Laughing

trima kasih cikgu herni atas sumber back to the future tuhh...lg satu tempe nie satu sumber protein gak.mudah n murah laks tue.tp klau buat ngan bijik getah lagik murah n k nk try gak buat bg herni n akma makan... Laughing Laughing
dolu2 masa kt kg bjik getah ku buat main congkak jer rabbit

herni, ape kata mu tolong buatkan tempe biji getah..blh ku try..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  nik-mm on Sat May 16, 2009 7:39 pm

akma wrote:
nik-mm wrote:alkisahnya..dulu ku tak kenal pun tempe nih..tapi sejak dh kawin nagn org jawa ni..suamiku slalu suh ku goreng tempe garing2..lama-lama dgn ku skali join melantak tempe..masyuk sgt..skrg tak kisah tempe masak apa..sume ku bedal..

bagus aaa mcm ne dr tak tahu mkm la ne dah bedal semua cara tempe d mask
mcm akma ne memang dr keluarga yg tak mkn tempe n kawen pun ade hb mn tp ku lak yg tak nak try langsung even d pelawe pun ku tolak
bagus aa nik ne
berubah lepas kwn leh terima ape yg hb mkn dia pun mkn
bla la ku nak jd mcm nik ne
scratch scratch scratch

tq..ku ni masuk kandang rimau ku mengaum..masuk sangkar kucing ku mengiau, masuk reban ayam ku berkokok, masuk hujung bulan ku dapat gaji..hahaha...
ku jenis tak kisah2 bab mkn2 ni..sume boleh..tempe cecah budu pon blh..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  luvhaziq on Sun May 17, 2009 12:47 am

nik-mm wrote:
akma wrote:
nik-mm wrote:alkisahnya..dulu ku tak kenal pun tempe nih..tapi sejak dh kawin nagn org jawa ni..suamiku slalu suh ku goreng tempe garing2..lama-lama dgn ku skali join melantak tempe..masyuk sgt..skrg tak kisah tempe masak apa..sume ku bedal..

bagus aaa mcm ne dr tak tahu mkm la ne dah bedal semua cara tempe d mask
mcm akma ne memang dr keluarga yg tak mkn tempe n kawen pun ade hb mn tp ku lak yg tak nak try langsung even d pelawe pun ku tolak
bagus aa nik ne
berubah lepas kwn leh terima ape yg hb mkn dia pun mkn
bla la ku nak jd mcm nik ne
scratch scratch scratch

tq..ku ni masuk kandang rimau ku mengaum..masuk sangkar kucing ku mengiau, masuk reban ayam ku berkokok, masuk hujung bulan ku dapat gaji..hahaha...
ku jenis tak kisah2 bab mkn2 ni..sume boleh..tempe cecah budu pon blh..

jgn mu masuk air dh ler... Laughing

luvhaziq
Kenalan Baru

Posts : 118
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 33
Location : kl<>jitra

View user profile http://luvhaziq.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  nik-mm on Mon May 18, 2009 12:56 am

masuk air ku jadik ikan duyung la..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  umi_nisa on Mon May 18, 2009 4:23 pm

HerniComel wrote:1. pil asi
2. jantung pisang
3. air buah
4. anak tamban
5. cheese/makanan berkeju
6. longan
7. tempe
8. Fenugreek (halba)
9. lobak putih
10. Air putih (air masak)-minum byk2
11. Susu Anmum
12. mknn bersumberkan soya
13. pil phytonatal (nona roguy)-blh slimkan bdn gak.
14. ikan bilis
15. daun kucai

haa mai tambah nasik, mai tambah! cheers

baru ku tau fenugreek tu halba..hahahahahahaha lol!

16.horlick
17. oat
18. air masak
19. avoid daun pasli

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  HerniComel on Mon May 18, 2009 11:39 pm

1. pil asi
2. jantung pisang
3. air buah
4. anak tamban
5. cheese/makanan berkeju
6. longan
7. tempe
8. Fenugreek (halba)
9. lobak putih
10. Air putih (air masak)-minum byk2
11. Susu Anmum
12. mknn bersumberkan soya
13. pil phytonatal (nona roguy)-blh slimkan bdn gak.
14. ikan bilis
15. daun kucai
16. horlicks
17. Oat
18. air masak sardin

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  Hayatie on Mon May 18, 2009 11:55 pm

HerniComel wrote:1. pil asi
2. jantung pisang
3. air buah
4. anak tamban
5. cheese/makanan berkeju
6. longan
7. tempe
8. Fenugreek (halba)
9. lobak putih
10. Air putih (air masak)-minum byk2
11. Susu Anmum<-------yang ni sape yang kata bykkan susu ??konpius acik ni
12. mknn bersumberkan soya
13. pil phytonatal (nona roguy)-blh slimkan bdn gak.
14. ikan bilis
15. daun kucai
16. horlicks
17. Oat
18. air masak sardin

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  HerniComel on Tue May 19, 2009 12:08 am

luvhaziq wrote:
HerniComel wrote:haa...me ku citer sket...tempe nih dulu takde pakai soya bagai nih...asalnya dulu org dolu2 susah speseli zaman selipar jepon tuh...dulu wat tempe dr bijik getah tu je...

dan diinovasikan serta ditransformasikan kpd kacang soya hehehe.... Razz akma...kalo pakai bijik getah lagik agak2 mu branik tak coba wakaka Laughing

trima kasih cikgu herni atas sumber back to the future tuhh...lg satu tempe nie satu sumber protein gak.mudah n murah laks tue.tp klau buat ngan bijik getah lagik murah n k nk try gak buat bg herni n akma makan... Laughing Laughing
dolu2 masa kt kg bjik getah ku buat main congkak jer rabbit

hahaha ku pon luv! slain drp itu leh gak dibuat main batu alor gajah seremban, buat peluru ngan main ketingting hihihi Razz

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  HerniComel on Tue May 19, 2009 12:12 am

nik-mm wrote:
luvhaziq wrote:
HerniComel wrote:haa...me ku citer sket...tempe nih dulu takde pakai soya bagai nih...asalnya dulu org dolu2 susah speseli zaman selipar jepon tuh...dulu wat tempe dr bijik getah tu je...

dan diinovasikan serta ditransformasikan kpd kacang soya hehehe.... Razz akma...kalo pakai bijik getah lagik agak2 mu branik tak coba wakaka Laughing

trima kasih cikgu herni atas sumber back to the future tuhh...lg satu tempe nie satu sumber protein gak.mudah n murah laks tue.tp klau buat ngan bijik getah lagik murah n k nk try gak buat bg herni n akma makan... Laughing Laughing
dolu2 masa kt kg bjik getah ku buat main congkak jer rabbit

herni, ape kata mu tolong buatkan tempe biji getah..blh ku try..

hoho nik~ nnt bila dah siap di samping mu jadik pelanggan setia bakti negara ku, ku nak lantik mu jadik ekskutif pemasaran skalik bounce bounce bounce Razz

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  nik-mm on Tue May 19, 2009 12:37 am

jadi duta tempe biji getah? menarik tu..free pun xp..bantu kwn2..hahaha..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  HerniComel on Tue May 19, 2009 12:55 am

nik-mm wrote:jadi duta tempe biji getah? menarik tu..free pun xp..bantu kwn2..hahaha..

ye...kira jalan duta tempe ni merangkap skalik rangka promosi sampai hujung ramadhan skalik gus tambah pahala pe yg patut...

modus operator operandi kita lak menambah kan susu2 yg tandus di bulan ramadhan hoho`!!! Laughing cheers bounce bounce bounce

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  FizaCute on Wed May 20, 2009 4:04 pm

akma wrote:
nik-mm wrote:ku pernh melantak tempe kt kantin, lps tu ku perah susu dpt 10oz.wow..meriah..

TEMPE KU TAK PERNAH MKN PUN KALIAN
MCM MANA EKKK RASA TEMPE TU
KALAU TUL LEH UPKAN SI KU NAK GAK TRY
Laughing Laughing Laughing

Akma...mu tak pernah makan tempe? Ishhh...sedap bangat, goreng pastu cecah ngan sambal belacan...pergh... bounce bounce

Mana yg membanyakkan susu, suma ku bedal, so far...susu sentiasa ada, alhamdulillah. Skang ni ku dah addicted ngan kopi radix, tokei HPA ecar kata leh bykkan susu...mai secawan lol! lol!

FizaCute
Kenalan Baru

Posts : 73
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 37
Location : Pandan Village

View user profile http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  umi_nisa on Wed May 20, 2009 4:45 pm

akma wrote:
nik-mm wrote:ku pernh melantak tempe kt kantin, lps tu ku perah susu dpt 10oz.wow..meriah..

TEMPE KU TAK PERNAH MKN PUN KALIAN
MCM MANA EKKK RASA TEMPE TU
KALAU TUL LEH UPKAN SI KU NAK GAK TRY
Laughing Laughing Laughing

tak nah makan tempe??
akma, meh bertandang umah nisa leh rase tempe goreng sambal kering..sedap gitu...huhuhuhuhu

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  nik-mm on Thu May 21, 2009 12:30 am

HerniComel wrote:
nik-mm wrote:jadi duta tempe biji getah? menarik tu..free pun xp..bantu kwn2..hahaha..

ye...kira jalan duta tempe ni merangkap skalik rangka promosi sampai hujung ramadhan skalik gus tambah pahala pe yg patut...

modus operator operandi kita lak menambah kan susu2 yg tandus di bulan ramadhan hoho`!!! Laughing cheers bounce bounce bounce
herni..tahun ni 1st time ku pose smbil BF..pe kata mu buka 1 topic baru pasal ni..blh la ku berguru di situ..ape yg patut makan..nak maintainkan susu siangnye..nak godek2 kat SI ku di landa influenza M

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  umi_nisa on Thu May 21, 2009 9:15 am

nik-mm wrote:
HerniComel wrote:
nik-mm wrote:jadi duta tempe biji getah? menarik tu..free pun xp..bantu kwn2..hahaha..

ye...kira jalan duta tempe ni merangkap skalik rangka promosi sampai hujung ramadhan skalik gus tambah pahala pe yg patut...

modus operator operandi kita lak menambah kan susu2 yg tandus di bulan ramadhan hoho`!!! Laughing cheers bounce bounce bounce
herni..tahun ni 1st time ku pose smbil BF..pe kata mu buka 1 topic baru pasal ni..blh la ku berguru di situ..ape yg patut makan..nak maintainkan susu siangnye..nak godek2 kat SI ku di landa influenza M

nisa setuju..nisa pun 1st time pose sambil bf..leh gak cedok2 petua dari otaies ni... Like a Star @ heaven

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  amyatie on Thu May 21, 2009 3:56 pm

ku kalo mkn byk sampai sendat seluar gerenti susu byk, tak kira la mkn apa .. yg penting halalan toyyiban

amyatie
Moderator

Posts : 117
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : Sunway, Selangor

View user profile http://amyatie.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  mamanoa on Thu May 28, 2009 9:43 am

HerniComel wrote:
nik-mm wrote:jadi duta tempe biji getah? menarik tu..free pun xp..bantu kwn2..hahaha..

ye...kira jalan duta tempe ni merangkap skalik rangka promosi sampai hujung ramadhan skalik gus tambah pahala pe yg patut...

modus operator operandi kita lak menambah kan susu2 yg tandus di bulan ramadhan hoho`!!! Laughing cheers bounce bounce bounce

kengkawann(hohoh0) lol! kurasa idea tersbut sgt perlu dilaksanakan..poser da nk dkat ni..elok2 tahun ni xder poser kna ganti..takut nnt next year byk nk kna ganti(sbb bukak poser..)so otaimers out-there..sumbangkan lah ilmu BF mu itu kpd kami yg ibu2 baru nk meniti titian sillaturahim keibuan ini...hoohoh What a Face

mamanoa
Kenalan Baru

Posts : 15
Reputation : 0
Join date : 26/05/2009
Age : 35
Location : eiy-pooh

View user profile http://mamanoa-themoment.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  riez2409 on Mon Jun 01, 2009 5:57 pm

Bagi diriku pule..

Pil Fenugreek - sgt membantu..selalu aje beli ngn k shida charantya
Soya melilea+oat+kismis- sodap ajo di samping menambah susu... Very Happy

riez2409
Kenalan Baru

Posts : 5
Reputation : 0
Join date : 01/06/2009
Age : 34
Location : Putrajaya

View user profile http://www.myluvlypad.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  Sponsored content Today at 2:49 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum