Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  mama_alya on Wed Jun 10, 2009 5:33 pm

riez2409 wrote:Bagi diriku pule..

Pil Fenugreek - sgt membantu..selalu aje beli ngn k shida charantya
Soya melilea+oat+kismis- sodap ajo di samping menambah susu... Very Happy

mana nak dapat pil fenugreek tu riez?mama_alya pun dok ptjaya juga
bagi no phone, senang nak hubungi.

mama_alya
Kenalan Baru

Posts : 2
Reputation : 0
Join date : 10/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  Hayatie on Wed Jun 10, 2009 8:02 pm

mama_alya wrote:
riez2409 wrote:Bagi diriku pule..

Pil Fenugreek - sgt membantu..selalu aje beli ngn k shida charantya
Soya melilea+oat+kismis- sodap ajo di samping menambah susu... Very Happy

mana nak dapat pil fenugreek tu riez?mama_alya pun dok ptjaya juga
bagi no phone, senang nak hubungi.

mama alya..fenugreek tu ada jual kat the mines, GNC stores

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  izzahazfar on Mon Jul 06, 2009 11:02 am

zah dah mai period...
2nd period..susu kacau gak..
tapi 3rd period...
zah mula amalkan horlicks ari2..
so..
horlickspun boleh bg susu banayk..
mmg tak ganggu susu langsung even period Very Happy

izzahazfar
Kenalan Baru

Posts : 10
Reputation : 0
Join date : 06/07/2009
Age : 33
Location : pulau pinang

View user profile http://izzahazfar.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  Hayatie on Thu Aug 06, 2009 2:33 pm

izzahazfar wrote:zah dah mai period...
2nd period..susu kacau gak..
tapi 3rd period...
zah mula amalkan horlicks ari2..
so..
horlickspun boleh bg susu banayk..
mmg tak ganggu susu langsung even period Very Happy

yup, horlicks pun membantu byk kan susu juga..kalau period try makan pil kalsium magnesium tu, kata orang membantu...ku lom period lagi, tapi nak kena bersedia juga ni...

p/s: dah try makan habbatus sauda, tapi susu ku lagi drop Sad

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  norulhz on Fri Oct 23, 2009 3:36 pm

ku cuba:
-milo
-fenugreek
-oat

alhamdulillah susu bertambah...

norulhz
Kenalan Baru

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 23/10/2009
Age : 36
Location : KL

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  rashaaleya on Mon Nov 09, 2009 12:02 pm

bila aku baca post ni actually semua benda aku dah cuba. padat plak tu
a) breakfast
-nasi putih (daging/sayur kacang)
-air soya

b) lunch
-nasi putih (ayam/sayur/tauhu)
-air kosong

c) dinner
-nasi putih (kari ikan/sayur/telur)
-air kosong
-soya mililea (segelas)

resultnya susu aku semakin berkurang dari hari ke sehari. aku mmg sepenuhnya EP.sedih sungguh.Membantu tak kalu aku amik funegreek?aku akan cuba aper2 saja untuk tambahkan susu badanku.

rashaaleya
Kenalan Baru

Posts : 3
Reputation : 0
Join date : 09/11/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  Hayatie on Mon Nov 09, 2009 2:47 pm

rashaaleya wrote:bila aku baca post ni actually semua benda aku dah cuba. padat plak tu
a) breakfast
-nasi putih (daging/sayur kacang)
-air soya

b) lunch
-nasi putih (ayam/sayur/tauhu)
-air kosong

c) dinner
-nasi putih (kari ikan/sayur/telur)
-air kosong
-soya mililea (segelas)

resultnya susu aku semakin berkurang dari hari ke sehari. aku mmg sepenuhnya EP.sedih sungguh.Membantu tak kalu aku amik funegreek?aku akan cuba aper2 saja untuk tambahkan susu badanku.

Salam rasha, camana dengan sessi pumping untuk satu hari? pam berapa kali sehari? berapa lama setiap kali pam tu?

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  rashaaleya on Wed Dec 02, 2009 1:45 pm

sori lama x buka thread. sesi pumping spt berikut:
a) kalu time keje
2 kali sehari (11.30 pg n 4.30 petang)-ambil kira last pumping 6.00 pagi

b) time x kejer (lepas waktu kejer)
-hari biasa 9.00 malam n 2.00 pagi

c) cuti
-ikut keperluan anak.tp kebiasaanya mesti terlajak sesi pumping.

tp skang dah cuba berusaha kuat nak upkan susu cthnya kudapan skang ni mkn kurma coz kalu mkn benda lain bkn susu yang up tp badan.hahahaha.....
i pun dah beli spectra3 so leh kurangkan stress mengepam coz sblm ni guna avent manual. br beli semalam.nanti kalu dah up susu i roger2 k.

rashaaleya
Kenalan Baru

Posts : 3
Reputation : 0
Join date : 09/11/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  Hayatie on Sat Jan 09, 2010 6:01 pm

rashaaleya wrote:sori lama x buka thread. sesi pumping spt berikut:
a) kalu time keje
2 kali sehari (11.30 pg n 4.30 petang)-ambil kira last pumping 6.00 pagi

b) time x kejer (lepas waktu kejer)
-hari biasa 9.00 malam n 2.00 pagi

c) cuti
-ikut keperluan anak.tp kebiasaanya mesti terlajak sesi pumping.

tp skang dah cuba berusaha kuat nak upkan susu cthnya kudapan skang ni mkn kurma coz kalu mkn benda lain bkn susu yang up tp badan.hahahaha.....
i pun dah beli spectra3 so leh kurangkan stress mengepam coz sblm ni guna avent manual. br beli semalam.nanti kalu dah up susu i roger2 k.

camana agaknya hasil output rashaaleya skang ni yer

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  norulhz on Thu Feb 11, 2010 9:37 am

saya pun nak nyibuk nie.. anak dah 7 bulan tapi hasil makin kurang.. dah cuba oat, fenugreek, jantung pisang.. semuanya tak increase output.. macammana yea kengkawanku?

norulhz
Kenalan Baru

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 23/10/2009
Age : 36
Location : KL

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  Hayatie on Fri Feb 12, 2010 12:38 pm

norulhz wrote:saya pun nak nyibuk nie.. anak dah 7 bulan tapi hasil makin kurang.. dah cuba oat, fenugreek, jantung pisang.. semuanya tak increase output.. macammana yea kengkawanku?

Salam norulhz..disamping amik kesemua milk2 booster tu, kekerapan pemerahan juga harus ditingkatkan dalam masa yg sama..

Apabila kekerapan pemerahan itu telah ditingkatkan, haruslah kita mengikutinya jadual itu dengan konsisten sekurang-kurangnya selama seminggu..

Jangan hari perah, esok kita skip, kemudian re-schedule, kemudian perah dgn kerap semula..di situ tiada konsistensi..badan tidak dapat menerima signal dgn tepat.

Sbg contoh, jika kita mula memerah selang 2 jam di ofis, kemudian 2x pada waktu tgh malam diantara pukul 12.am-6am, kita harus mengamalkan utk jangka masa yang berturut-turut. Jgn hari ini ikut, esok skip, kemudian ikut, dan begitulah seterus-terusnya.

Selamat berjaya yer norulz, saya disini sedia membantu

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  norulhz on Fri Feb 12, 2010 2:11 pm

OH.. MACAM TUE YEA... KALAU KAT OFIS TUE TAK LAH TEPAT SANGAT.. MACAM ANTARA KUL 9.30 - 10.15.. 1.00 - 2.00.. PETANG KUL 5.00 - 5.30.. TENGAH MALAM JARANG PUMP...

norulhz
Kenalan Baru

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 23/10/2009
Age : 36
Location : KL

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  julianashahri on Thu Mar 18, 2010 3:23 pm

Salam...

Saye pon tatau makanan ape yg increase SI...

Saye da try oat,pil ASI,anmum lacta,longan,halba...

Cm xde perubahan pon Shocked Shocked

julianashahri
Kenalan Baru

Posts : 2
Reputation : 0
Join date : 18/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  norulhz on Fri Mar 19, 2010 9:13 am

itulahkan.. baru2 ni cuti seminggu tak pump... 2 ari nie kat ofis, pump pun tak banyak.. dah ambik stok dah...

norulhz
Kenalan Baru

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 23/10/2009
Age : 36
Location : KL

View user profile

Back to top Go down

Re: Survey:makanan apa yang paling bykkan susu anda

Post  Sponsored content Today at 2:48 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum