Log in

I forgot my password

Latest topics
Cit Chat Cak

kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  nik-mm on Fri Apr 24, 2009 1:13 am

kalians..jom la kte bkongsi pengalaman kte di labour room..
bile edd kalian dn ble saat keramat si comel menjengah dunia,
di mana kalian delivery,
momen pertama si comel menikmati rezeki susu dari kalian..
and so on..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts: 296
Reputation: 1
Join date: 21/04/2009
Age: 30
Location: klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  nik-mm on Fri Apr 24, 2009 1:24 am

ku mulakan ye kalian..starting dgn anak sulungku..
ku pregnant masa ku masih study sambil berkahwin kat UKM (amik degree jadi cikgu.owh murninya cita cinta ku)
ku bersalin di hospital pakar an-nur bb bangi..
ku bersalin pada 13 April 2007 awal dari edd ku (22 April 2007)
ku sakit bersalin kol 10.30 mlm dan ku bersalin pada 3.10 am. sonotnye dh dpt anak..
dan huk-huk-huk..kalain tau x bhwku hnya smpt bf anakku (MUSLIM DANIEL)selama 8 hari saje sbb ibu ku bawa anakku pulang ke kelantan sbb ku harus menempuh final examku pada hari ke 10 ku berpantang..betapa cetekknye air pengetahuannku ttg BF..anakku hanya sempat meneguk susu ibu selama 8 hari saje..huhu...ku menyesal sgt.. dan sbb itula ku bertekad utk BF anak keduaku (MIKHAIL IFZAL)exclusively. anakku mau susu kalian..nnti ku smbung lagi royaanku..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts: 296
Reputation: 1
Join date: 21/04/2009
Age: 30
Location: klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  Hayatie on Fri Apr 24, 2009 11:11 pm

Pengalaman bersalin ku pula..
Sepatutnya due date ku adalah pada 6hb nov 2008, tapi ku bersalin pada 23hb oct. Percaya tak korang yang haritu ku 'terpaksa' bersalin, sebab ku memang takde tanda2 nak bersalin pun, tkde turun darah ker, air ker, sakit perut ker. Al kisahnya bermula begini..

Pada 23hb itu sepatutnya adalah hari utk regular check up. So pada hari itu, ku komplen dekat dr. yang baby ku tak gerak sangat la..rasa mcm tak lebih 10 kali sehari pun. Trus dr. tu tulis surat refer HUKM utk buat CTG yang graf tu. Ku pun pergi la sehelai sepinggang dgn hubby, masa tu dah pikir mcm nak bawa beg2 sume, tapi hubby kata, 'ala pergi chekc dulu la, kata dr. kejap je buat tu, klu takde pape , balik'.. so kami pun pergi la berlenggang kangkung ke HUKM.

Sampai2 kat emergency-bersalin kat HUKM tu, diorang trus buat ctg tu. Then dr. yang check tu kata..'okey jer puan, baby puan aktif, maybe puan kot yang tak perasann..ngehhh!. ku pun sengeh je la.. ye la ku takut laa pape kan... so dr tu kata 'ok dah boleh balik'. Then seblm ku nk keluar, die teringat, n mintak ku untuk check 'bawah'. Then pas die 'seluk' punye seluk, die tekejutt..'ehh, jalan dah bukak 3cm dah..kena admitt ni'. trus dia tulis2 surat bagai utk ku masuk wad aritu.

ku pun dgn terpinga-pinga ku tanya dr. tu..'dr. thats mean saya kena bersalin ker aritu? pastu die jawab 'yela, awak taknak bersalin ker?' hmm..ku mana la tahu kan.. sbb yang selalu ku dengar tanda2 nak bersalin adalah kuar darah, air ketuban atau sakit perut ker, tapi ku takde rasa ketiga-tiga tu pun. Pastu ku1 1tghari ku masuk wad sampai kol 4pm seluk lagi dah 4 cm, pastu dr kata dah nak pecahkan air ketuban ku, pastu ku kol 6pm ku ditolak masuk labor room.

Sampai kat LR, dah siap2 pakai tu ini, ku masih tak rasa apa-apa lagi..kol 8pm ku diinduce ikut iv drip, start dari kol 8-10pm tu ku dah mula rasa sakit skit2, tapi masih buleh sengeh2 kunun mcm takde la sakit sgt la kot. Lepas jer pukul 10 wahhh..ku dah tak tahan..seluk lagi masih lagi 5cm, makin lama makin sakit, abih berpeluh2 kepala. Seluk lagi kol 12am, masih lagi 6 cm pula..perh ku memang dah sakit tahap gaban dah tu..sampai ku meracau2 kat midwife, yang ku taknak bersalin normal, ku nak operate jer..wakaka...nasib midwife tu bersabar melayan kemerapuan ku itu..haha!

Tepat jam kol 4pagi, seluk dah 8 cm, so diorang pun dah prepare2 utk suruh ku meneran..alhamdulillah, pukul 4.30pagi azri pun lahirlah seberat 3.60kg. Lama sungguh ku berada di LR dari pukul 6 ptg hinggalah 4.30, sepanjang ku kat dalam tu, dah 2-3 orang masuk n dah bersalin pun, ku jer yang belum lagi..hahaha

Huih..panjangnye kemeroyanan ku ni..ekekeke


_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts: 344
Reputation: 1
Join date: 18/04/2009
Age: 33
Location: Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  nik-mm on Sat Apr 25, 2009 1:59 am

Hayatie wrote:

Tepat jam kol 4pagi, seluk dah 8 cm, so diorang pun dah prepare2 utk suruh ku meneran..alhamdulillah, pukul 4.30pagi azri pun lahirlah seberat 3.60kg. Lama sungguh ku berada di LR dari pukul 6 ptg hinggalah 4.30, sepanjang ku kat dalam tu, dah 2-3 orang masuk n dah bersalin pun, ku jer yang belum lagi..hahaha




3.60kg..besar sungguh azri ye..skrg sdh bape kg? ku bersalin anak ke-2 pd 4 nov 08..3.2kg je..sakit kol 8 am, kol 10am, anakku dh melalak..x sbr ku mau bagi mikhail solid food.. kene tunggu 2 mggu lagi..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts: 296
Reputation: 1
Join date: 21/04/2009
Age: 30
Location: klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  Hayatie on Sat Apr 25, 2009 12:42 pm

nik-mm wrote:

3.60kg..besar sungguh azri ye..skrg sdh bape kg? ku bersalin anak ke-2 pd 4 nov 08..3.2kg je..sakit kol 8 am, kol 10am, anakku dh melalak..x sbr ku mau bagi mikhail solid food.. kene tunggu 2 mggu lagi..

hahaha..skarang azriku sudah 6 bulan seberat 9kg.. baru beberapa hari start solid food.. hmm..tak empukk lagi..makan setengah jer..wakakak..

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts: 344
Reputation: 1
Join date: 18/04/2009
Age: 33
Location: Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  nik-mm on Sat Apr 25, 2009 7:00 pm

Hayatie wrote:



hahaha..skarang azriku sudah 6 bulan seberat 9kg.. baru beberapa hari start solid food.. hmm..tak empukk lagi..makan setengah jer..wakakak..

anakku baru nk msk 6 bln tapi beratnye dah 10 kg..kalo dh msk solid food cmner la..skrg pn asyik jeling2 mcm x puas hati je tgk ku mkn dgn berselera

nik-mm
Kenalan Baru

Posts: 296
Reputation: 1
Join date: 21/04/2009
Age: 30
Location: klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  dhamiraqistina on Sat Apr 25, 2009 11:42 pm

meh ku lak nk stori mori ttg kenangan ku bersalin....

ku dh start rasa contraction yg malu2 katak tu masa 17 jan 09...
ku thn kn gak..ku ingt anak2 ku ni nk main2 je...
18hb..ku bethn lg..tp ptg tu ku call ibu ku...
ku bgtau yg ku dh rasa sakit2...
ibu ku kate..blk skrg gak...check ader x tiket flght..suh book time tu gak...

ku pn google la...skali tu smuanye fully book...
wawawa...pesal la sume org nk blk msia time tu...

ader pn 20hb pg..
housemate ku meredah ujan segala bagai g airport utk bli tket airasia....
ku call speacialist yg handle kes ku kt cni...nk mnta surat kbnrn ku naik flght...
skali tu dia outstation daa....

mlm tu satu umah ku xtdo..
dorg tkut akk dorg ni terberanak la plak kt indon ni....
sume dok lepak dpn tv teman ku tdo..
ku pn xlena tdosgt...sbb contraction stiap 10-12 mnt skali...

sok pg tu ku trus siap2 nk ke airport...
smpi kt counter..ku berlakon ...
wat2 la xsakit...
tp dlm hati Tuhan je yg tau..
betapa sakitnye contraction yg makin kuat tu....

ku tipu kt kerani kaunter tu kate ku pregnant 27mgu...
wawawa..dh wat dosa tu...
sori manyak2 la ye.....

naik je flght ku trus berdoa agar anak2 ku ni xkuor time tu...
sape lak nk nyambutnye nnt...adoi....

sampi lcct...parents ku sambut...trus berdesup ke umah parentsku...
smpt singgh kedai ..ku bli eskrim..wawawa..best wooo....

ku lunch di umah...pastu trus g emergency HTAR....

doc seluk ....mak ai....
dh buka 2cm...
ku pn disuruh tukor uniform.....

haru biru laki ku wktu tu..
dia lak kt penang time tu...outstation ke sana....
trus dia book firefly ptg tu....smpi klang after mgrb...

ku dh slmt dok dlm ward time tu...
laki ku dtg bawa buku2 ku....
ku kena siapkn skripsi ku...so dgn tenang n kdg2 ku wat muka sememeh thn sakit...
ku baca2 la buku...
nurse dok senyum2 je...
siap pesan lg , klu sakit pnggil dia..
dia ader dkt2 ctu jek....

lps je laki ku blk, doc dtg amik drh ku....
smpt dia jeling2 tgk ku baca buku pe...

dh tu..trus nurse ajak ku g labour room utk cek CTG baby...
sbbkn CTG utk twins hnya ada kt labour room je...

mmg susah giler la nk dpt graf utk 2 2 baby...
dh dpt 1...satu lg hlg..
sakit pinggang ku time tu...Rolling Eyes

ghupe2nye ku kena bermlm kt ctu...
stiap 15mnt nurse suapkn ubt utk kurgkn contraction...selama 2 jam...
dh ghupe org xde pinggng nk duduk dh...
smpi nurse kate xyah bngun..mkn ubt smbil baring...dia bawakn air ngn straw...
fuyyoo....baik giler la nurse tu...
tngn dia xlps dok kt ats perot ku...

kiranye mlm tu dia tdo dgn tngn kt ats perot ku....
baik giler dia..siap bg ku 2 selimut lg sbb sjuk sgt dlm LR tu

sok tu kul 8 pg specialist cek..tgk dh 4cm....
adoi...ni mmg kena bersalin dia kate...

so scan sume...mula2 dorg kate leh normal..
skali tu tgk tul2 ...xleh lak..kena cser...

kul 4 dpt tau kena cser...
hubby tgu kt tngkp je..dh jd ahli mesyuarat tgkt kitorg ni..sbb hubby xleh msuk LR..
sembg kt tgkp je..
tp yg sedey nye ku xdpt nk mmun teh o ais...
hubby dh bawa dh..
wawawa..dh kena pose time tu...

msuk OT kul 7.30, kul 7.52 n 7.54 kuar mat ber 2 tu....
kul 11 baru ku kuar OT...
epidural xjln dgn ku...ku still rasa ms dorg nk incision perot ku...
so ku kena general anesthesia....xsedor lngsung pe yg dorg wat...
sedor2 dh kuar OT...

smpi skrg kurasa cm mimpi je yg ku dh bersalin.....
rindu lak nk bersalin lg...

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts: 209
Reputation: 0
Join date: 21/04/2009
Age: 29
Location: klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  anna on Mon Apr 27, 2009 5:19 pm

citer bersalin sy pulak

septt due date 13/8 tp sy berdoa hariz kuar 080808.hehehehee.....mmg dah mimpi2 dah hariz bersalin date tu Very Happy ,tp hariz dahtak sabo nak kuar...sy bersalin on 070808 kol 220pg kat hospital ampang.Alkisahnye mlm sblm tu ms nak p toilet rs mcm ade air mengalir..laju jerrrr.Suami time peknen die alert lebih sket,pantang kite bgn mesti die bgn gak,bile rs mcm air kuar tu gtau die kain batik dah basah,die panik suh cpt2 siap2 p spital,yg kite ni relak jer...gtau die esok jer la pg,kebetulan lak esoknye mmg ade rutin cekup kat klinik

Esoknye ms cekup tu gtau la doktor tu kejadian mlm td then doktor tu buat referral letter suh p hospital pas cekup tu.Then kami balik umah dl siap2 ape yg ptt baru p spital.Sampai sane p PAC bg surat tu ....as usual dorang pasang mesin tu.Pas tgk graf sumer ok doktor buat VE...Whoaa ms tu mcm nak pengsan.tatau la bape cm dah bukak ms tu tp ms tu blm rs contraction ke hape ke.

Then nurse suh tukar baju.Ms tu lgsg tak rs ape2 sampai ler ke tghari esoknye baru la rs sakit.Ptg tu cek jln baru bukak 3cm mlm sket kol 8 gitu cek lg bukak another 1cm.Doktor pecahkan air ketuban. Bile air ketuban dah pecah ms tu mmg sakit tak hengat.SMS suami suh dtg hospital cepat sbb nurse nak sorong masuk LR dah.Sblm tu dktr dah masukkan ubat montot dan die kasik time utk berade dlm toilet.hehehehehe

Masuk LR lebih kurang dlm pkl 10.Contraction mmg giler2 sampaikan sy ckp ngn suami nak mintak ceaser jer...hohohoho....ms tu mmg tak pk ape2 dah yg penting nak sakit tu cpt2 ilang.Kol 12 cmtu misi dtg tgk graf contraction,die tgk graf tu naik2 jer tp die pelik tgk sy relak jer mcm takde perasaan.Ceh...padehal die tatau yg kite ni tgh tahan sakit ni.Sejok2 aku dok lam LR tu.Misi tu ofer kat sy pain killer walaupon sy tak mintak sbb die kate contraction sy kuat.Sy ni angguk jela.Pas die cucuk tu rs la high jap.Ms tu jln dah bukak 6cm

kol 1 lebih cmtu misi dtg lg die cek jln tgk2 dah bukak abis dah.Misi terkejut sbb die kate bukak sgt cepat.Pas siap2 tu bile time sakit jer misi suh teran...sy apelagi...Pushhhhhhhhhh...push......push....tp takmo kuar lak si hariz ni

last2 ntah bape kali push kuarla sihariz dgn berat 3.83kg....tu diaaaa.....ptt ler payah sgt aku nak meneran. Alhamdulillah semuanye ok sy selamat dan sicomel hariz pon selamat.Suami pon selamat(die tak buleh tgk darah byk tp die pakse diri sendiri masuk lam LR)

anna
Kenalan Baru

Posts: 6
Reputation: 0
Join date: 27/04/2009
Age: 34
Location: gombak

View user profile http://annaidris.blogspot.com

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  didahaida on Wed Apr 29, 2009 1:48 pm

ku dah rasa bsalin normal dan ceaser.bgku dua2 sama jer,dua2 rasa sakit.anak pertama lahir normal 31.12.02, 3.15kg jam 12.16am.tu pun dah 2 jam dlm lr.lahir senang jer.anak kedua ceaser sbb darah tinggi masa peknen 32 weeks (lccs) lahir 15.4.05, 1.35kg jam 5.57pm.huhuhu lepas sedar tu siksa oi..tp pas 2 ari ok jer.anak ke3 lahir normal 23.08.08, 2.975kg jam 2.35am.huhuhu dari pandangan ku lah yerk..bsalin last tu paling senang..sbb pompuan..bulih ka gitu

didahaida
Kenalan Baru

Posts: 34
Reputation: 0
Join date: 20/04/2009
Age: 36
Location: klang, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  nik-mm on Sat May 09, 2009 12:02 am

anak no 2..mikhail ifzal lahir kat SMC (dah tkr nama skrg tapiku lupa-KPJ ......) mase kol 6.30 pagi 4-11-2008 ku tgk ade drh kt suar dlm..kejutkan en.suami dn kami trs ke SMC. bkn sbb ku skt perut nak bersalin bagai..tapi takot KESAS jem.smpai kt smc ku ke bahagian A&E (emergency), pastu ku dikerusirodakan ke labour room. cek dh 4 cm. mase kol 8 baru ku sakit sgt2..tahan..tahan..tahan..kendian kol 9 baru Dr Yin datang..dia cek 6 cm..kol 9.45 mak ku kol..kami borak kejap..pastu dlm kol 10.00 ku rasa panas je..rupa2 darah ketul dah kuar..stop borak ngn mak..panggil Dr Yin dan cek lagi..wahh! cepatnya 10 cm..Dr Yin suh aku puh dan Alhamdulillah dgn 1push ku ulang 1 push..Mikhail kuar..uweekk..uwweekk..3.21kg.

ank no 3 nanti camner ek?

nik-mm
Kenalan Baru

Posts: 296
Reputation: 1
Join date: 21/04/2009
Age: 30
Location: klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  mamababy on Wed May 20, 2009 2:49 pm

didahaida wrote:ku dah rasa bsalin normal dan ceaser.bgku dua2 sama jer,dua2 rasa sakit.anak pertama lahir normal 31.12.02, 3.15kg jam 12.16am.tu pun dah 2 jam dlm lr.lahir senang jer.anak kedua ceaser sbb darah tinggi masa peknen 32 weeks (lccs) lahir 15.4.05, 1.35kg jam 5.57pm.huhuhu lepas sedar tu siksa oi..tp pas 2 ari ok jer.anak ke3 lahir normal 23.08.08, 2.975kg jam 2.35am.huhuhu dari pandangan ku lah yerk..bsalin last tu paling senang..sbb pompuan..bulih ka gitu

hi dida..
nk tya nih ms nk push anak ke3 tu rs skit xkt tmpt bekas ceaser dl? cos my 1st baby ceaser gaks..then yg second insyaAllah by mid julai 09 ni brsalin..doc ckp bleh nrmal..tu yg nk tya pnglaman dida skit kt ceaser tu ms nk push?

mamababy
Kenalan Baru

Posts: 44
Reputation: 0
Join date: 20/05/2009
Age: 31
Location: atas kerusi..

View user profile

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  nik-mm on Thu May 21, 2009 12:13 am

mamababy wrote:
didahaida wrote:ku dah rasa bsalin normal dan ceaser.bgku dua2 sama jer,dua2 rasa sakit.anak pertama lahir normal 31.12.02, 3.15kg jam 12.16am.tu pun dah 2 jam dlm lr.lahir senang jer.anak kedua ceaser sbb darah tinggi masa peknen 32 weeks (lccs) lahir 15.4.05, 1.35kg jam 5.57pm.huhuhu lepas sedar tu siksa oi..tp pas 2 ari ok jer.anak ke3 lahir normal 23.08.08, 2.975kg jam 2.35am.huhuhu dari pandangan ku lah yerk..bsalin last tu paling senang..sbb pompuan..bulih ka gitu

hi dida..
nk tya nih ms nk push anak ke3 tu rs skit xkt tmpt bekas ceaser dl? cos my 1st baby ceaser gaks..then yg second insyaAllah by mid julai 09 ni brsalin..doc ckp bleh nrmal..tu yg nk tya pnglaman dida skit kt ceaser tu ms nk push?

mamababy, semoga mu selamat bersalin..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts: 296
Reputation: 1
Join date: 21/04/2009
Age: 30
Location: klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  mamababy on Thu May 21, 2009 8:54 am

nik-mm wrote:
mamababy wrote:
didahaida wrote:ku dah rasa bsalin normal dan ceaser.bgku dua2 sama jer,dua2 rasa sakit.anak pertama lahir normal 31.12.02, 3.15kg jam 12.16am.tu pun dah 2 jam dlm lr.lahir senang jer.anak kedua ceaser sbb darah tinggi masa peknen 32 weeks (lccs) lahir 15.4.05, 1.35kg jam 5.57pm.huhuhu lepas sedar tu siksa oi..tp pas 2 ari ok jer.anak ke3 lahir normal 23.08.08, 2.975kg jam 2.35am.huhuhu dari pandangan ku lah yerk..bsalin last tu paling senang..sbb pompuan..bulih ka gitu

hi dida..
nk tya nih ms nk push anak ke3 tu rs skit xkt tmpt bekas ceaser dl? cos my 1st baby ceaser gaks..then yg second insyaAllah by mid julai 09 ni brsalin..doc ckp bleh nrmal..tu yg nk tya pnglaman dida skit kt ceaser tu ms nk push?

mamababy, semoga mu selamat bersalin..


thanks nik-mm, insyaAllah ku juga doakan sumenya slamat..tgok ticker around 57 day to go..huhuhu tkutnya.. Laughing

mamababy
Kenalan Baru

Posts: 44
Reputation: 0
Join date: 20/05/2009
Age: 31
Location: atas kerusi..

View user profile

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  nik-mm on Sat May 23, 2009 12:42 am

ini bukan kisahku tapi ku nak berkongsi kisah rakan sekerja ku yang baru bersalin pada 20 mei 2009.. dia bersalin kat hospital bersalin swasta berhampiran HTAR..sini ku bukan nak bersherita pasal dimana di bersalin tapi kisah dia nak tak nak je BF anak dia..ku sungguh kesian ngan anak dia..hari dia bersalin tu, ku terus melawat dia..konon2 nak bagi support supaya dia BF anak dia.. sampai je kat dlm bilik dia, ku nampak 1 botol susu..as a BF mom..ku blh bezakan susu FM ngan susu ibu yg berada dlm botol tu..ku tanya dia..kenapa bagi FM..katanya..dia takde susu..FYI, ku dh bagi tau supaya dia request utk BF kan anak memanddangkan hospital tu bkn hospital rkn bayi..ku sungguh2 suruh dia BF kan anak..tapi lainpulak jadinya di pihak dia..suaminya pun tak kisah anak hisap FM..hari ni ku call dia tya khabar,,namun sedih jugak sebab dia bagi anaknya FM jugak..masih lagi alasan yang sama..ku srh dia bagi bb hisap sejam sekali..namun jawapannya..dia malas.. satu lagi dia cian kat bb dia ..takut bb lapar..hmm..apa la harus ku buat nih..rasa cam rugi je bile ada peluang utk BF anak..ada yang taknak..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts: 296
Reputation: 1
Join date: 21/04/2009
Age: 30
Location: klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: kongsi kenangan indah saat-saat bersalin

Post  dhamiraqistina on Tue May 26, 2009 7:55 pm

nik-mm wrote:ini bukan kisahku tapi ku nak berkongsi kisah rakan sekerja ku yang baru bersalin pada 20 mei 2009.. dia bersalin kat hospital bersalin swasta berhampiran HTAR..sini ku bukan nak bersherita pasal dimana di bersalin tapi kisah dia nak tak nak je BF anak dia..ku sungguh kesian ngan anak dia..hari dia bersalin tu, ku terus melawat dia..konon2 nak bagi support supaya dia BF anak dia.. sampai je kat dlm bilik dia, ku nampak 1 botol susu..as a BF mom..ku blh bezakan susu FM ngan susu ibu yg berada dlm botol tu..ku tanya dia..kenapa bagi FM..katanya..dia takde susu..FYI, ku dh bagi tau supaya dia request utk BF kan anak memanddangkan hospital tu bkn hospital rkn bayi..ku sungguh2 suruh dia BF kan anak..tapi lainpulak jadinya di pihak dia..suaminya pun tak kisah anak hisap FM..hari ni ku call dia tya khabar,,namun sedih jugak sebab dia bagi anaknya FM jugak..masih lagi alasan yang sama..ku srh dia bagi bb hisap sejam sekali..namun jawapannya..dia malas.. satu lagi dia cian kat bb dia ..takut bb lapar..hmm..apa la harus ku buat nih..rasa cam rugi je bile ada peluang utk BF anak..ada yang taknak..

ada gak la org cmtu kn...
nk wat cmne..mgkin bg dia sng bg bb FM...erpulang la..ank masing2....

ku ni hah..klu leh mmg xnk cmpur la susu ku ngn FM..
tp nk wat cmne...supplier EBM jauh..anak2 ku 2 lak tu....
kang kebulur la plak budak ber2 tu....huhuhuhu

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts: 209
Reputation: 0
Join date: 21/04/2009
Age: 29
Location: klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum