Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Family planning vs BF

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Family planning vs BF

Post  nik-mm on Fri May 01, 2009 8:17 pm

ku ade 1 kemusykilan la..betul 100% ke kalo BF, kte takkan mengandung..risau gak..ku tak pakai apa2 pendinding nih..kan tiba2 TERPREGNANT pulak..kalo blh nk jarakkan sikit sbb ku setahun sorang..
Muslim Daniel 13/4/2007
Mikhail Izal 4/11/2008
or kalian ade pakai apa2 untuk planning..ku nak cucuk takut GEMUK..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  HerniComel on Wed May 06, 2009 8:14 am

nik-mm wrote:ku ade 1 kemusykilan la..betul 100% ke kalo BF, kte takkan mengandung..risau gak..ku tak pakai apa2 pendinding nih..kan tiba2 TERPREGNANT pulak..kalo blh nk jarakkan sikit sbb ku setahun sorang..
Muslim Daniel 13/4/2007
Mikhail Izal 4/11/2008
or kalian ade pakai apa2 untuk planning..ku nak cucuk takut GEMUK..

huhu~nak share, kwn ku yg baru bersalin October tahun lepas dah 'ter'mengandung lagi skrg-kes xpakai perancang lah ni, konpiden ngan bf katanya. BBnya baru 6bulan++, 10kg++...menerap pon baru skali dua...tumpang sedih kudgr tp dah rezki dia huhu~

sorg lagi kwn satu tmpt keje dulu, bersalin Mei tahun lepas, skrg pon dah 3 bulan ngandung...sama kes percaya bf, xpakai perancang...

moral of the story...mak tak brani nyahhhh ooiiiii Laughing hrp2 sempatlah Iman 2 tahun hehe Razz

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  Hayatie on Thu May 07, 2009 12:48 am

ku pon tak makan perancang lagi, sendiri rancang jer..tapi ade hati nk tambah adik utk azri hujung tahun ni...hahaha..bulehkah..atau nk tgu azri setahun setengah ker..adui ku takutt seh makan perancanng ni...nnti 'terancang' terussss!nk dptkn azri pon terkial2 dekat nk setahun..

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  FizaCute on Mon May 11, 2009 1:17 pm

Ku pon tak pakai apa2 perancang, Natural Planning Very Happy . Buat masa ni alhamdulillah, anakku pon nak masuk 2 thn dah. Tapi ku dah tak sabo nak anak lagi ni Very Happy . Settle jer umah, ku nak balas dendam, tak nak tunggu2 lagi dah lol!

FizaCute
Kenalan Baru

Posts : 73
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 37
Location : Pandan Village

View user profile http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  amyshazz on Mon May 11, 2009 1:57 pm

ku tak caya BF as family planning Very Happy bukan apa buat aku suspen jer tiap2 bulan nanti ..

so keputusannye ku pakai implanon dah 1yr tp ada ht mau bukak ingat nak pregnant balik end of the year...by that time anak ku pun dah nak masuk 2thn ok la kot..

reason pakai impanon..ku cesar n ku tak rajin nak telan pil everyday ...ku tak disiplin heheheheh....

SI tak berkurangan pun maintain...

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  didahaida on Mon May 11, 2009 2:00 pm

ku pun rancang sendri.tp AWAS yer rancang sendiri nih ada bahayanyer.ku mmng plan selang 3 tahun sorang.now mmng jadi (7,4 dan 8 bulan) tp now ku tak period lak dah 2 bln. affraid affraid

didahaida
Kenalan Baru

Posts : 34
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 38
Location : klang, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  amyshazz on Mon May 11, 2009 2:03 pm

didahaida wrote:ku pun rancang sendri.tp AWAS yer rancang sendiri nih ada bahayanyer.ku mmng plan selang 3 tahun sorang.now mmng jadi (7,4 dan 8 bulan) tp now ku tak period lak dah 2 bln. affraid affraid

part ni yg ku tak sanggup.....tertanya2 jd nya....kalau dah ready takpe....

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  didahaida on Mon May 11, 2009 2:10 pm

amyshazz wrote:
part ni yg ku tak sanggup.....tertanya2 jd nya....kalau dah ready takpe....

yer hari2 berdebar..tah yer tah tidak..

didahaida
Kenalan Baru

Posts : 34
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 38
Location : klang, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  amyshazz on Mon May 11, 2009 2:11 pm

didahaida wrote:
amyshazz wrote:
part ni yg ku tak sanggup.....tertanya2 jd nya....kalau dah ready takpe....

yer hari2 berdebar..tah yer tah tidak..

heheheheh tak test ker??

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  didahaida on Mon May 11, 2009 2:34 pm

amyshazz wrote:

heheheheh tak test ker??

sungguh ku mmng takut nak wat UPT.ku pakat tggu smpai 20hb nih..kut2 la leh kuar ker periodnyer..huhuhu.sapo leh tiupkan semangat ku nih.sila lah tiupkan

didahaida
Kenalan Baru

Posts : 34
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 38
Location : klang, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  amyshazz on Mon May 11, 2009 3:53 pm

didahaida wrote:
amyshazz wrote:

heheheheh tak test ker??

sungguh ku mmng takut nak wat UPT.ku pakat tggu smpai 20hb nih..kut2 la leh kuar ker periodnyer..huhuhu.sapo leh tiupkan semangat ku nih.sila lah tiupkan

tiup semangat soh wat upt ker soh hold??

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  didahaida on Mon May 11, 2009 5:09 pm

amyshazz wrote:

tiup semangat soh wat upt ker soh hold??

wehhh tiup smangat soh wat upt yerk.. Very Happy

didahaida
Kenalan Baru

Posts : 34
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 38
Location : klang, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  akma on Mon May 11, 2009 6:03 pm

nik-mm wrote:ku ade 1 kemusykilan la..betul 100% ke kalo BF, kte takkan mengandung..risau gak..ku tak pakai apa2 pendinding nih..kan tiba2 TERPREGNANT pulak..kalo blh nk jarakkan sikit sbb ku setahun sorang..
Muslim Daniel 13/4/2007
Mikhail Izal 4/11/2008
or kalian ade pakai apa2 untuk planning..ku nak cucuk takut GEMUK..

GEMUK KE KALAU CUCK
KU TAK RS MCM TU COS SEBAB CUCK LA KU LEH DPT 74KG HILANG DLM 10 KG BEB
KALAU MKN UBT KU MEMANG NAIK GILLER
M B TENGOK BDN N HORMON LA
KU AMBIK INJECTION LEBIH KURANG 3THN LEBIH
SO FAR KU SUKA LG INJECTION DR MKN UBT TP LA NE TERPAKSA MKN DULU UBT UTK 2THN UTK DARLING KU DANIA
LEPAS DIA GENAP 2THN AKAN KU SAMBUNG NGAN INJECTION SEPERTI ABGNYA JG Smile Smile

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  amyshazz on Mon May 11, 2009 6:12 pm

akma wrote:
nik-mm wrote:ku ade 1 kemusykilan la..betul 100% ke kalo BF, kte takkan mengandung..risau gak..ku tak pakai apa2 pendinding nih..kan tiba2 TERPREGNANT pulak..kalo blh nk jarakkan sikit sbb ku setahun sorang..
Muslim Daniel 13/4/2007
Mikhail Izal 4/11/2008
or kalian ade pakai apa2 untuk planning..ku nak cucuk takut GEMUK..

GEMUK KE KALAU CUCK
KU TAK RS MCM TU COS SEBAB CUCK LA KU LEH DPT 74KG HILANG DLM 10 KG BEB
KALAU MKN UBT KU MEMANG NAIK GILLER
M B TENGOK BDN N HORMON LA
KU AMBIK INJECTION LEBIH KURANG 3THN LEBIH
SO FAR KU SUKA LG INJECTION DR MKN UBT TP LA NE TERPAKSA MKN DULU UBT UTK 2THN UTK DARLING KU DANIA
LEPAS DIA GENAP 2THN AKAN KU SAMBUNG NGAN INJECTION SEPERTI ABGNYA JG Smile Smile

ko cucuk sebulan bape RM lebih baik ko terus pakai implanon babe....3thn terus

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  akma on Mon May 11, 2009 6:21 pm

FizaCute wrote:Ku pon tak pakai apa2 perancang, Natural Planning Very Happy . Buat masa ni alhamdulillah, anakku pon nak masuk 2 thn dah. Tapi ku dah tak sabo nak anak lagi ni Very Happy . Settle jer umah, ku nak balas dendam, tak nak tunggu2 lagi dah lol!

wahhhh bestnya dpt rancang sendiri
akma tak berani hb pun sama takut sangat lekat so
tak nak ambik risiko utk ter aciden kami pilih ubt utk 2thn n after 2thn akma injection selama 2thn lebih

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  akma on Mon May 11, 2009 6:23 pm

amyshazz wrote:

ko cucuk sebulan bape RM lebih baik ko terus pakai implanon babe....3thn terus

tu la pasal
ku dah minta beb kat hb utk pakai implan tp lum dpt green light lg daaaaaa
nanti ku nak bg mkn ayat power lg utk bg green light utk pkai implan beb

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  HerniComel on Mon May 11, 2009 7:13 pm

FizaCute wrote:Ku pon tak pakai apa2 perancang, Natural Planning Very Happy . Buat masa ni alhamdulillah, anakku pon nak masuk 2 thn dah. Tapi ku dah tak sabo nak anak lagi ni Very Happy . Settle jer umah, ku nak balas dendam, tak nak tunggu2 lagi dah lol!

wahhh meh ku tiop smgt dan bakr lagi keazaman mu fiza~! ketuk sket lol! lol! lol! lol! SILA BEKERJA DGN LEBIH KERAS Razz sunny flower

nah munge sekuntom Laughing

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  dhamiraqistina on Mon May 11, 2009 11:53 pm

ku xde plak terhajat nk pki mane2 alat...
ku wat snediri kontrol..hahaha...berani mati ni wei....

bkn pe..ku belajar byk sgt benda ttg medic ni jd wat ku takut...ader side effect guna pil la mcm2 ni..ku takut nk main ngn hormon ku...

bak kate sorg lecturer ku..jgn dikejutkn rimo yg tdo...wakakak....

lgpn laki ku jauh di mata dekat di hati..jmpa pn kadddang2...so leh la kontrol2 gitu lho...

mudah2an berjaya la...ku takut gaks ni...jgn tersasar dh la..dh la ku cser ritu...ank2 pn kocik lg..

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  nik-mm on Tue May 12, 2009 6:49 am

Hayatie wrote:ku pon tak makan perancang lagi, sendiri rancang jer..tapi ade hati nk tambah adik utk azri hujung tahun ni...hahaha..bulehkah..atau nk tgu azri setahun setengah ker..adui ku takutt seh makan perancanng ni...nnti 'terancang' terussss!nk dptkn azri pon terkial2 dekat nk setahun..

cepat tha ngandung..ku suka tgk pewot ibu mengandung..comel..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  nik-mm on Tue May 12, 2009 7:04 am

mase lps anak 1st ku ade makan noriday..tapi badanku mcm di apam kukus pam kebesarannya..tak sanggup tgk gmbr time tu..muka kembang je..tang lain mengembang2..
ada sorang member leoak implanon, sama gak..dulu 45 kg..lepas tu trs naik 58 kg..skrg dh buang implanon..ku jumpa dia dh kuwus semula dan 2 bulan pregnant..
mugkin cik hormon badanku ngak bisa menerima kawan baru kot..ku tawakal je la..kurang2kan ber'aktiviti'..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  amyshazz on Tue May 12, 2009 10:25 am

nik-mm wrote:mase lps anak 1st ku ade makan noriday..tapi badanku mcm di apam kukus pam kebesarannya..tak sanggup tgk gmbr time tu..muka kembang je..tang lain mengembang2..
ada sorang member leoak implanon, sama gak..dulu 45 kg..lepas tu trs naik 58 kg..skrg dh buang implanon..ku jumpa dia dh kuwus semula dan 2 bulan pregnant..
mugkin cik hormon badanku ngak bisa menerima kawan baru kot..ku tawakal je la..kurang2kan ber'aktiviti'..

apa2 yg ada hormon mmg ada kesan..tp tgk body..setakat ni badan ku tak naik makin turun ada ar...hmm...so teruskan tp nak remove la pkir2 balik dah setahun tak period cam rindu la plak...heheheh

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  amyshazz on Tue May 12, 2009 10:28 am

akma wrote:
amyshazz wrote:

ko cucuk sebulan bape RM lebih baik ko terus pakai implanon babe....3thn terus

tu la pasal
ku dah minta beb kat hb utk pakai implan tp lum dpt green light lg daaaaaa
nanti ku nak bg mkn ayat power lg utk bg green light utk pkai implan beb

hmm ayat power ku tak tau la..tp aku rasa dr mu beli/inject baik pakai implanon sekali cucuk jer for 3yrs...ok apa takda la ko ngadap muka doc tiap2 bulan hehehee...and cost ok la kat LPPKN 250 kat klinik luar 500

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  FizaCute on Tue May 12, 2009 10:39 am

akma wrote:
FizaCute wrote:Ku pon tak pakai apa2 perancang, Natural Planning Very Happy . Buat masa ni alhamdulillah, anakku pon nak masuk 2 thn dah. Tapi ku dah tak sabo nak anak lagi ni Very Happy . Settle jer umah, ku nak balas dendam, tak nak tunggu2 lagi dah lol!

wahhhh bestnya dpt rancang sendiri
akma tak berani hb pun sama takut sangat lekat so
tak nak ambik risiko utk ter aciden kami pilih ubt utk 2thn n after 2thn akma injection selama 2thn lebih

Akma...ku tak suka mkn ubat sbenarnya, klo demam pon ku cuba elakkan mkn ubat, sbb ku sbenarnya dari kicik takut mkn ubat, rasa mcm tercekik jer lol!

FizaCute
Kenalan Baru

Posts : 73
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 37
Location : Pandan Village

View user profile http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  amyshazz on Tue May 12, 2009 10:43 am

FizaCute wrote:
akma wrote:
FizaCute wrote:Ku pon tak pakai apa2 perancang, Natural Planning Very Happy . Buat masa ni alhamdulillah, anakku pon nak masuk 2 thn dah. Tapi ku dah tak sabo nak anak lagi ni Very Happy . Settle jer umah, ku nak balas dendam, tak nak tunggu2 lagi dah lol!

wahhhh bestnya dpt rancang sendiri
akma tak berani hb pun sama takut sangat lekat so
tak nak ambik risiko utk ter aciden kami pilih ubt utk 2thn n after 2thn akma injection selama 2thn lebih

Akma...ku tak suka mkn ubat sbenarnya, klo demam pon ku cuba elakkan mkn ubat, sbb ku sbenarnya dari kicik takut mkn ubat, rasa mcm tercekik jer lol!

patut la ..aku malas, x disiplin haha tu pasal ambik implanon..kalau bersalin normal ku rasa ku tak la ambik x kisah kot..tp sbb cesar tpaksaaa....

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  FizaCute on Tue May 12, 2009 1:31 pm

HerniComel wrote:
FizaCute wrote:Ku pon tak pakai apa2 perancang, Natural Planning Very Happy . Buat masa ni alhamdulillah, anakku pon nak masuk 2 thn dah. Tapi ku dah tak sabo nak anak lagi ni Very Happy . Settle jer umah, ku nak balas dendam, tak nak tunggu2 lagi dah lol!

wahhh meh ku tiop smgt dan bakr lagi keazaman mu fiza~! ketuk sket lol! lol! lol! lol! SILA BEKERJA DGN LEBIH KERAS Razz sunny flower

nah munge sekuntom Laughing

Dah nak membara semangat ku ni cheers . Lpas ni kena keja lebih masa lol!

FizaCute
Kenalan Baru

Posts : 73
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 37
Location : Pandan Village

View user profile http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  Sponsored content Today at 2:49 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum