Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

pemakanan tambahan utk bayi anda

View previous topic View next topic Go down

pemakanan tambahan utk bayi anda

Post  luvhaziq on Sat May 16, 2009 1:56 am

salam...
nk tanya,ibu2 kt sini ada bg mkanan tambahan x pd bayi mcm vitamin ker...??
lg satu camne cara mudah nk bg bayi mkan vitamin.ku dh cuba pelbagai cara nk bg haziq mkan syrup appeton,pure masuk terus dlm mulut xberjaya,masukkan dlm bubur pn dia xkan mkan ubur tue,sudahnya ku bagi je pd saudara ku..
perlu ke kita bg makanan tambahan nie klau baby below 1 year..
lol! lol!
ku dahulukan dgn ucapan tima kasih,tq,tocei

luvhaziq
Kenalan Baru

Posts : 118
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : kl<>jitra

View user profile http://luvhaziq.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pemakanan tambahan utk bayi anda

Post  Hayatie on Sat May 16, 2009 9:58 am

ni pon soklan yang bermain dilubuk hati ku..tapi ku ader dengar kalau baby below 1 thn ni tak perlukan ape vitamin bagai...kalau toddler yang dah berumur 2 tahun ke atas baru disarankan bagi..wallahualam..meh kite tngok apa kata survey.

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pemakanan tambahan utk bayi anda

Post  akma on Sat May 16, 2009 11:05 am

Hayatie wrote:ni pon soklan yang bermain dilubuk hati ku..tapi ku ader dengar kalau baby below 1 thn ni tak perlukan ape vitamin bagai...kalau toddler yang dah berumur 2 tahun ke atas baru disarankan bagi..wallahualam..meh kite tngok apa kata survey.

MCM AKMA LAK MULTIVIT NE AKMA ADE LA BG KAT DANIA CUMA JRG2 LA COS DIA TAK BERAPA NAK MKN SANGAT TP AKMA PAKSA DIA MKN JUGA COS DIA MEMANG JENIS YG TOLAK SEMUA JENIS UBT
Razz Razz Razz Razz Razz
TUL KE CARA KU MEMAKSA DARLING KU MKN EKKK
HENTAM JE LA JANJI DIA SIHAT

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: pemakanan tambahan utk bayi anda

Post  luvhaziq on Sun May 17, 2009 1:02 am

akma wrote:
Hayatie wrote:ni pon soklan yang bermain dilubuk hati ku..tapi ku ader dengar kalau baby below 1 thn ni tak perlukan ape vitamin bagai...kalau toddler yang dah berumur 2 tahun ke atas baru disarankan bagi..wallahualam..meh kite tngok apa kata survey.

MCM AKMA LAK MULTIVIT NE AKMA ADE LA BG KAT DANIA CUMA JRG2 LA COS DIA TAK BERAPA NAK MKN SANGAT TP AKMA PAKSA DIA MKN JUGA COS DIA MEMANG JENIS YG TOLAK SEMUA JENIS UBT
Razz Razz Razz Razz Razz
TUL KE CARA KU MEMAKSA DARLING KU MKN EKKK
HENTAM JE LA JANJI DIA SIHAT

haziq pn susah nk mkan ubat tmasuk le ubat demam.lepas cucuk ku terpaksa le bersengkang mata mlam tue sbb nk make sure badan dia xtlalu panas.ubat2 yg dpt tue ku 'tong sampahkan'..aci tak.. Rolling Eyes Rolling Eyes

luvhaziq
Kenalan Baru

Posts : 118
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : kl<>jitra

View user profile http://luvhaziq.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pemakanan tambahan utk bayi anda

Post  nik-mm on Mon May 18, 2009 1:08 am

luvhaziq wrote:salam...
nk tanya,ibu2 kt sini ada bg mkanan tambahan x pd bayi mcm vitamin ker...??
lg satu camne cara mudah nk bg bayi mkan vitamin.ku dh cuba pelbagai cara nk bg haziq mkan syrup appeton,pure masuk terus dlm mulut xberjaya,masukkan dlm bubur pn dia xkan mkan ubur tue,sudahnya ku bagi je pd saudara ku..
perlu ke kita bg makanan tambahan nie klau baby below 1 year..
lol! lol!
ku dahulukan dgn ucapan tima kasih,tq,tocei
exceli kalo anak umo bwh 1 tahun tak digalakkan bagi multivitamin..ku pernah tanye soklan ni kt pediatrician anakku..seboleh2nya b4 bagi apa2 multivit ni.consult dulu ngan doc anak kita.
skrg ku bagi muslim mkn appeton multivit yg kunyah.kalo sirap ni aawal2 lg dia ttp mulut..asik ku je ngan minum..hahaha..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: pemakanan tambahan utk bayi anda

Post  umi_nisa on Tue May 26, 2009 1:50 pm

ini cadangan/pandangan jer tau...(ikut logik la)

nisa rase xperlu bg multivitamin tuk bby bawah 2thn tp mommies kena makan supliment..so our bby boleh dpt all vitamins melalui our ebm..betul tak? sbb our bby kan still bf until 2years..

jadi ibu sihat bayi pun riang..kekekekeke cam iklan plak...

betul tak nisa cakap ni??ke salah....cadangan jer ..

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: pemakanan tambahan utk bayi anda

Post  Hayatie on Wed Jul 01, 2009 10:03 pm

umi_nisa wrote:ini cadangan/pandangan jer tau...(ikut logik la)

nisa rase xperlu bg multivitamin tuk bby bawah 2thn tp mommies kena makan supliment..so our bby boleh dpt all vitamins melalui our ebm..betul tak? sbb our bby kan still bf until 2years..

jadi ibu sihat bayi pun riang..kekekekeke cam iklan plak...

betul tak nisa cakap ni??ke salah....cadangan jer ..

ye betul tu nisa..better kite jer yg amik supplement tu..mengikut kata2 kak kamariah pada sgm tempohari, mmg x perlu supplement utk baby ni..

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pemakanan tambahan utk bayi anda

Post  Sponsored content Today at 10:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum