Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Breastpump

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Breastpump

Post  Hayatie on Sun Jun 14, 2009 10:21 pm

syahir..mmg tak rugi beli..insyallah..baby mu baru sebulan kan ku kira..berdasarkan kat ticker mu itu lahh..hihi..ku dah 7 bulan baru nak terkedek2 nak beli FS..bila dah pakai..baru rasa apesal la ku tak sambo ni awal2 lagi...hahaha

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  amyshazz on Mon Jun 15, 2009 9:47 am

Hayatie wrote:secara rasmi ku telah berfreestylo mulai semalam...muahahaha..wahhh..syiokkknyeee!..siap kuak lentang, kupu2 bagai dgn fs ku itu...mueh2.. Twisted Evil

yaaaaa...berkuak lentang lah ek...supply camne up ke sama ker??

nanti bagi testi pasal FS ok..

kepada sesape yang teringin nak FS ni sila2 la cari member so leh la buat kutu2 lagi hehehe...

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  afne on Mon Jun 15, 2009 12:09 pm

waahh.. br baca ur blog yatie. makin bertambah le koleksi bp mu itu Very Happy

afne
Kenalan Baru

Posts : 16
Reputation : 0
Join date : 01/06/2009
Age : 35
Location : Bangsar/Desa Petaling

View user profile http://noorafne.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  amyshazz on Mon Jun 15, 2009 12:16 pm

afne wrote:waahh.. br baca ur blog yatie. makin bertambah le koleksi bp mu itu Very Happy

Yes Afne,
dia menambah koleksi pam ..hehehe

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  umisyifa06 on Mon Jun 15, 2009 6:32 pm

ku pengguna PISA tp mengidam FS Laughing

umisyifa06
Kenalan Baru

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 02/05/2009
Age : 37
Location : KK

View user profile http://www.syikzaini.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  amyshazz on Tue Jun 16, 2009 12:02 am

umisyifa06 wrote:ku pengguna PISA tp mengidam FS Laughing

hmm bukan kah..PISA tu dah tip top ker? hmm maybe umisyifa nak mobile kot sebab tu yg dok ngidam FS? meh join kutu meh...ada grp baru bukak ... Very Happy

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  umisyifa06 on Wed Jun 17, 2009 12:37 am

amyshazz wrote:

hmm bukan kah..PISA tu dah tip top ker? hmm maybe umisyifa nak mobile kot sebab tu yg dok ngidam FS? meh join kutu meh...ada grp baru bukak ... Very Happy

ku dah malu kucing2 bwak beg PISA ke sekolah,asik kena tegur je...ku berangan bawak beg FS p sek melenggang je Laughing tp buat masa skrg ni ku blum bersedia nak beli FS,tgk dr jauh je la...

umisyifa06
Kenalan Baru

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 02/05/2009
Age : 37
Location : KK

View user profile http://www.syikzaini.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  nik-mm on Sun Jun 21, 2009 7:22 pm

umisyifa06 wrote:
amyshazz wrote:

hmm bukan kah..PISA tu dah tip top ker? hmm maybe umisyifa nak mobile kot sebab tu yg dok ngidam FS? meh join kutu meh...ada grp baru bukak ... Very Happy

ku dah malu kucing2 bwak beg PISA ke sekolah,asik kena tegur je...ku berangan bawak beg FS p sek melenggang je Laughing tp buat masa skrg ni ku blum bersedia nak beli FS,tgk dr jauh je la...

ku selambe je ngangkut beg utk spectra3 ku..org lain bawa beg ade buku, ku bawa beg ade pam susu..bangga..siap tunjuk2 lagi..awl2 orang kisah la..lama2 cikgu lain dah buat biasa je..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  ummuTasnim on Mon Jun 22, 2009 12:14 am

Sy br beli S3 last week dgn TUMITU a.k.a pnHaza... Very Happy
Suke...sbbnye tangan xlenguh n production susu pon makin meningkat...(agaknye..)
Minggu depan da nak start skolah...xsabar nak bw beg skolah br Laughing
Tp risaunye tkt xsempat je nak mengepam...tatau lg jadual guane nih... Crying or Very sad

ummuTasnim
Kenalan Baru

Posts : 8
Reputation : 0
Join date : 19/06/2009
Age : 34
Location : Batu Gajah, Perak.

View user profile http://tasnim-amani.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  nik-mm on Mon Jun 22, 2009 9:15 am

ummuTasnim wrote:Sy br beli S3 last week dgn TUMITU a.k.a pnHaza... Very Happy
Suke...sbbnye tangan xlenguh n production susu pon makin meningkat...(agaknye..)
Minggu depan da nak start skolah...xsabar nak bw beg skolah br Laughing
Tp risaunye tkt xsempat je nak mengepam...tatau lg jadual guane nih... Crying or Very sad

ummu tasnim, tiap kali ku ade masa free walaupun 1 period, ku masti g pam kt bilik jahitan..apa2 pun pam dulu makan? ku makan sambil ngepam..mu try la pelan2..dalam 20 min pun dah ok sambill2 nak tggu next period..gud laq.semuga Allah memudahkan perjalananmu.

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  ummuTasnim on Mon Jun 22, 2009 10:37 am

hmm ye tak ye jugak...tempat mengepam pon belum diketahui yg mane sesuai...surau-->jauh amat...
mungkinkah bilik jahitan jua seperti mu cikgu nik Rolling Eyes
Doakan ya...budak br belajar nih... Laughing

ummuTasnim
Kenalan Baru

Posts : 8
Reputation : 0
Join date : 19/06/2009
Age : 34
Location : Batu Gajah, Perak.

View user profile http://tasnim-amani.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  umisyifa06 on Tue Jun 23, 2009 1:46 pm

nik-mm wrote:
umisyifa06 wrote:
amyshazz wrote:

hmm bukan kah..PISA tu dah tip top ker? hmm maybe umisyifa nak mobile kot sebab tu yg dok ngidam FS? meh join kutu meh...ada grp baru bukak ... Very Happy

ku dah malu kucing2 bwak beg PISA ke sekolah,asik kena tegur je...ku berangan bawak beg FS p sek melenggang je Laughing tp buat masa skrg ni ku blum bersedia nak beli FS,tgk dr jauh je la...

ku selambe je ngangkut beg utk spectra3 ku..org lain bawa beg ade buku, ku bawa beg ade pam susu..bangga..siap tunjuk2 lagi..awl2 orang kisah la..lama2 cikgu lain dah buat biasa je..

ku dah ada idea nak handle mcm mana dgn pum ku itu, hari isnin ku bawak ke tmpt keja, hari jumaat ku bawak balik ke umah... kat umah ku buat manual je bounce bounce

umisyifa06
Kenalan Baru

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 02/05/2009
Age : 37
Location : KK

View user profile http://www.syikzaini.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  umisyifa06 on Tue Jun 23, 2009 1:48 pm

ummuTasnim wrote:hmm ye tak ye jugak...tempat mengepam pon belum diketahui yg mane sesuai...surau-->jauh amat...
mungkinkah bilik jahitan jua seperti mu cikgu nik Rolling Eyes
Doakan ya...budak br belajar nih... Laughing

semoga berjaya ummuTasnim... ku pn baru bbrp bln memasukkan diri ke dunia mengepum dan membuat EBM Basketball bounce bounce

umisyifa06
Kenalan Baru

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 02/05/2009
Age : 37
Location : KK

View user profile http://www.syikzaini.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  Hayatie on Mon Jun 29, 2009 10:36 am

selamat mengepam dan mengumpul EBM yer kalians..kalau ada apa2 permasalahan yang berkaitan pumping & EBM meh tanya akakkk yang pro tak pro sgt ini..ku sedia membantu kalianSs

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  amyshazz on Mon Jun 29, 2009 10:52 am

Hayatie wrote:selamat mengepam dan mengumpul EBM yer kalians..kalau ada apa2 permasalahan yang berkaitan pumping & EBM meh tanya akakkk yang pro tak pro sgt ini..ku sedia membantu kalianSs

wah..aku dah psycho dok ngan ko lama2 ...hahaha...dr 1x sehari dah satrt 2x sehari..now kat office ntah ler ni

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  Hayatie on Mon Jun 29, 2009 10:55 am

amyshazz wrote:
Hayatie wrote:selamat mengepam dan mengumpul EBM yer kalians..kalau ada apa2 permasalahan yang berkaitan pumping & EBM meh tanya akakkk yang pro tak pro sgt ini..ku sedia membantu kalianSs

wah..aku dah psycho dok ngan ko lama2 ...hahaha...dr 1x sehari dah satrt 2x sehari..now kat office ntah ler ni

haha..ku rasa utk yang next ni lagi lama kan..mau gak ko pam 3x pula..hihihi..

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  amyshazz on Mon Jun 29, 2009 10:57 am

Hayatie wrote:
amyshazz wrote:
Hayatie wrote:selamat mengepam dan mengumpul EBM yer kalians..kalau ada apa2 permasalahan yang berkaitan pumping & EBM meh tanya akakkk yang pro tak pro sgt ini..ku sedia membantu kalianSs

wah..aku dah psycho dok ngan ko lama2 ...hahaha...dr 1x sehari dah satrt 2x sehari..now kat office ntah ler ni

haha..ku rasa utk yang next ni lagi lama kan..mau gak ko pam 3x pula..hihihi..


ahahhahaha tu pasal la..tp next tu bila thn depan ker? mari mengepam yer kawan2 ...aku tak buat keja hari ini malasss

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  tumitu on Wed Jul 01, 2009 1:39 am

ummu tasnim..all the best..hopefully pam itu membantu...
pape pon..rajin2 ngepam,tau!

Smile

tumitu
Kenalan Baru

Posts : 60
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009

View user profile http://gemalam.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  Hayatie on Thu Jul 02, 2009 5:51 am

malasnya nak pi hantar spectra3 ku ni gi servis..ada saper2 nak servis.. jomm? Very Happy

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  umi_nisa on Thu Jul 02, 2009 10:48 am

Hayatie wrote:malasnya nak pi hantar spectra3 ku ni gi servis..ada saper2 nak servis.. jomm? Very Happy

selalunyer bile patut servis yek?? sbb nisa br guna 3bln..bole kasi tau tak?

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  tumitu on Thu Jul 02, 2009 11:10 am

as long as pam berfungsi dengan baik.. tak perlu service.... bila dah rasa suction kurang dari biasa.. boleh la hantar.. biar service kasi power balik...

tumitu
Kenalan Baru

Posts : 60
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009

View user profile http://gemalam.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  umi_nisa on Thu Jul 02, 2009 1:34 pm

wokie..tenkiu 4 da info

umi_nisa
Kenalan Baru

Posts : 57
Reputation : 0
Join date : 18/05/2009
Age : 32
Location : Batu Caves

View user profile

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  Hayatie on Thu Jul 02, 2009 3:49 pm

ku rasa s3 ku mmg kena anto servis sbbnya :

1. pernah masuk susu 2-3 kali..tapi sejauh mana kemasukan susu itu takdapat lah dipastikan sbb ku dah nampak susu tu berlari2 anak dalam tiub
2. Bunyi die lak dah kuat..sampai kalau ku tgh cakap dlm phone orang sampai leh tanya bunyi apa tu. kronik tak agak2?
3. Suction ku rasa masih ok lagi..

sbb yang kuat ku nak anto servis adalah no.1 dan no.2

hihi..bercentaa nya nak pi pj tu la..

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  tumitu on Thu Jul 02, 2009 3:56 pm

harus lah di hantar service itu pam...
penat woo dia kerja 24/3 kali sehari..Very Happy

tumitu
Kenalan Baru

Posts : 60
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009

View user profile http://gemalam.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  akma on Sat Jul 04, 2009 11:54 am

Hayatie wrote:ku rasa s3 ku mmg kena anto servis sbbnya :

1. pernah masuk susu 2-3 kali..tapi sejauh mana kemasukan susu itu takdapat lah dipastikan sbb ku dah nampak susu tu berlari2 anak dalam tiub
2. Bunyi die lak dah kuat..sampai kalau ku tgh cakap dlm phone orang sampai leh tanya bunyi apa tu. kronik tak agak2?
3. Suction ku rasa masih ok lagi..

sbb yang kuat ku nak anto servis adalah no.1 dan no.2

hihi..bercentaa nya nak pi pj tu la..

patut dh tu tha mu antar service tu
bunyinya saja dh menakutkan ku tau
better mu antar la sian dia non stop working for mu tha
tau la dh dpt yg best tp yg lama jgn lupa beb
berjasa tu
bounce bounce bounce

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  Sponsored content Today at 10:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum