Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

jom menabung...

View previous topic View next topic Go down

jom menabung...

Post  dhamiraqistina on Thu May 21, 2009 2:52 am

salam sume..
jom kita share ttg isu menabung...

sape ada tabung utk ank??
angkat ketiak...hahaha

tabung pe yg kalians pakai??

brape byk dh korang manabung???

qis baru start menabung utk ank2..nyesal xstart dari dulu...
qis smpn duit syilling je..
nk cari tabung nenen tu xjmpa lg...

ingt nk pisahkn duit 50 sen...ngn 10 sen n 20 sen..
barula meriah..hehehe


dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  nik-mm on Thu May 21, 2009 3:11 am

ku dh ada tabung..ala tabung mr bear..ku bli kt depan tgv jj bkt tinggi.. dah lama dah..siap dah retak dn ku tampal balik. so far syiling tu ku tukar kat kantin bila dh penuh tabung..sekali tukar dapat la dlm rm150.. slain tu ku potong gaji ku utk tabung haji diorg dan kalo ada duit org bagi kat anak or duit raya ku taruk kt sspn..tabungan lain..ku beli insuran utk diorg smpai umur 20 thn..RM1000 per year..prudential punye..tapi hubby ku yg bayarkan.ku tak mampu..gajiku kecik je..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  dhamiraqistina on Thu May 21, 2009 3:30 am

nik-mm wrote:ku dh ada tabung..ala tabung mr bear..ku bli kt depan tgv jj bkt tinggi.. dah lama dah..siap dah retak dn ku tampal balik. so far syiling tu ku tukar kat kantin bila dh penuh tabung..sekali tukar dapat la dlm rm150.. slain tu ku potong gaji ku utk tabung haji diorg dan kalo ada duit org bagi kat anak or duit raya ku taruk kt sspn..tabungan lain..ku beli insuran utk diorg smpai umur 20 thn..RM1000 per year..prudential punye..tapi hubby ku yg bayarkan.ku tak mampu..gajiku kecik je..

ku blom ader gaji utk di[otong..huhukkk...tgu la nnt ku dh koje...baru leh potong memotong...

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  FizaCute on Thu May 21, 2009 11:55 am

dhamiraqistina wrote:salam sume..
jom kita share ttg isu menabung...

sape ada tabung utk ank??
angkat ketiak...hahaha

tabung pe yg kalians pakai??

brape byk dh korang manabung???

qis baru start menabung utk ank2..nyesal xstart dari dulu...
qis smpn duit syilling je..
nk cari tabung nenen tu xjmpa lg...

ingt nk pisahkn duit 50 sen...ngn 10 sen n 20 sen..
barula meriah..hehehe


Qis, ku pakai tabung nenen besar tu sunny sunny, utk buat tabungan duit syiling, tapi tak pernahnya tak guna, bila sengkek tahap gaban jer mulalah amik duit tabung, mcm manalah nak menabung lol! lol!

Utk anakku, ku dah siapkan tabungan utk dia, insurans & maybank yippie Very Happy Very Happy Very Happy

FizaCute
Kenalan Baru

Posts : 73
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 37
Location : Pandan Village

View user profile http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  mamababy on Thu May 21, 2009 12:01 pm

bru ni da bukak acc tabung haji tuk my lil prince..wat potongan gj bulan2..insyaAllah bulan ni start potong..acc sspn pn dh bukak tp xtmbh2 dt pn..hehhe mls nk g bank..jauh sgt..rsnya yg tbung haji tu je kut akan makin bertmbh..sspn nti2 lah..now tgh pkir2 nk amik insuran lak kt dia..adiknya nti tgu kuar dl lah.. Very Happy

mamababy
Kenalan Baru

Posts : 44
Reputation : 0
Join date : 20/05/2009
Age : 33
Location : atas kerusi..

View user profile

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  nik-mm on Thu May 21, 2009 12:37 pm

mamababy wrote:bru ni da bukak acc tabung haji tuk my lil prince..wat potongan gj bulan2..insyaAllah bulan ni start potong..acc sspn pn dh bukak tp xtmbh2 dt pn..hehhe mls nk g bank..jauh sgt..rsnya yg tbung haji tu je kut akan makin bertmbh..sspn nti2 lah..now tgh pkir2 nk amik insuran lak kt dia..adiknya nti tgu kuar dl lah.. Very Happy
ku cadang mu amik yg macamku..utk medical + saning.. tak pun mg try tye amyatie..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  dhamiraqistina on Thu May 21, 2009 1:16 pm

FizaCute wrote:
dhamiraqistina wrote:salam sume..
jom kita share ttg isu menabung...

sape ada tabung utk ank??
angkat ketiak...hahaha

tabung pe yg kalians pakai??

brape byk dh korang manabung???

qis baru start menabung utk ank2..nyesal xstart dari dulu...
qis smpn duit syilling je..
nk cari tabung nenen tu xjmpa lg...

ingt nk pisahkn duit 50 sen...ngn 10 sen n 20 sen..
barula meriah..hehehe


Qis, ku pakai tabung nenen besar tu sunny sunny, utk buat tabungan duit syiling, tapi tak pernahnya tak guna, bila sengkek tahap gaban jer mulalah amik duit tabung, mcm manalah nak menabung lol! lol!

Utk anakku, ku dah siapkan tabungan utk dia, insurans & maybank yippie Very Happy Very Happy Very Happy

fiza..mane mu colek tabung nenen tu??
ku nk la..jenuh mencari xjumpa2...

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  amyatie on Thu May 21, 2009 1:41 pm

mamababy wrote:bru ni da bukak acc tabung haji tuk my lil prince..wat potongan gj bulan2..insyaAllah bulan ni start potong..acc sspn pn dh bukak tp xtmbh2 dt pn..hehhe mls nk g bank..jauh sgt..rsnya yg tbung haji tu je kut akan makin bertmbh..sspn nti2 lah..now tgh pkir2 nk amik insuran lak kt dia..adiknya nti tgu kuar dl lah.. Very Happy

ku nk bg pendapat: -
bagus menyimpan di tabung haji, sspn, yippie dan sebagai nyer TAPI kenapa tak cuba fikirkan sekali lg menyimpan dengan insurans? simpanan dgn syarikat insurance akan memberikan kelebihan dan kesenangan kepada ibu bapa sekiranya dibebani kos rawatan hosp, kerana dgn menyimpan dgn syarikat insurans penyimpan dapat percuma medical card. Sama je di tmpt lain pun menyimpan di insurance pun menyimpan (insurans juga cukup tempoh matang blh kuarkan semua simpanan) cuma di insurance dpt lebih.. jadi mengapa tidak.. sharing is caring..

PRUDENTIAL IS NO. 1

call me: amyatie cun 0126585045

amyatie
Moderator

Posts : 117
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : Sunway, Selangor

View user profile http://amyatie.blogspot.com

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  dhamiraqistina on Thu May 21, 2009 1:46 pm

amyatie wrote:
mamababy wrote:bru ni da bukak acc tabung haji tuk my lil prince..wat potongan gj bulan2..insyaAllah bulan ni start potong..acc sspn pn dh bukak tp xtmbh2 dt pn..hehhe mls nk g bank..jauh sgt..rsnya yg tbung haji tu je kut akan makin bertmbh..sspn nti2 lah..now tgh pkir2 nk amik insuran lak kt dia..adiknya nti tgu kuar dl lah.. Very Happy

ku nk bg pendapat: -
bagus menyimpan di tabung haji, sspn, yippie dan sebagai nyer TAPI kenapa tak cuba fikirkan sekali lg menyimpan dengan insurans? simpanan dgn syarikat insurance akan memberikan kelebihan dan kesenangan kepada ibu bapa sekiranya dibebani kos rawatan hosp, kerana dgn menyimpan dgn syarikat insurans penyimpan dapat percuma medical card. Sama je di tmpt lain pun menyimpan di insurance pun menyimpan (insurans juga cukup tempoh matang blh kuarkan semua simpanan) cuma di insurance dpt lebih.. jadi mengapa tidak.. sharing is caring..

PRUDENTIAL IS NO. 1

call me: amyatie cun 0126585045


yang..boleh mu story mori kt ku ni ..pesal kena pilih prudential....

ku tgh mencari2 insurans mane yg sesuai utk ank2ku..

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  tumitu on Thu May 21, 2009 3:43 pm

bab menabung.. ku pakai tabung botol susu tu.. bisaya (tahun lepas) ku kira duit dalam tu masa bday zafran

tapi tahun ni ku kira awal sbb ku nak masukkan duit nya dalam max invest save cimb sbb pulangannya tahun ni 21%

tumitu
Kenalan Baru

Posts : 60
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009

View user profile http://gemalam.blogspot.com

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  amyatie on Thu May 21, 2009 4:33 pm


yang..boleh mu story mori kt ku ni ..pesal kena pilih prudential....

ku tgh mencari2 insurans mane yg sesuai utk ank2ku..
[/b][/quote]

boleh bangat qis, yg penting kene faham kenapa kita menyimpan?

adakah utk masa depan, utk emergency ATAU utk senang korek?

utk masa depan : simpan di prudential mcm tmpt lain juga ada dividen dan ada bonus malah dpt lg medical card.

utk emergency: andaikata ada emergency tak berkaitan dgn kesihatan still blh kluar kan duit yg disimpan dgn syarat kene tinggalkan dua ribu. tapi kalo emegency berkaitan kesihatan tak perlu kluar duit gunakan shj medical card dan perubatan dijamin di hospital swasta yg selesa.

utk senang korek: simpan bwh bantal pun blh tak yah bukak akaun kat mana2 pun.. heheheh

special kalo bukak akaun dgn prudential apa2 jadi pada penjaga cth: hilang upaya , otomatik polisi ank jadi percuma, tak perlu risau tak mampu nk sediakan wang belajar utk anak sbb prudential akan sambungkan polisi tersebut cukup tempoh matang terima shj habuannya..hehe

Prudential performance return: -
2003 - 33.5%
2004 - 9.08%
2005 - 4.47%
2006 - 22.69%
2007 - 33.80%

malang tak berbau tapi siapa kita utk mengelaknye, sediakan payung sblm hujan.. perjalanan hidup anak2 kita terletak di tgn kita...

nk tahu lebih lanjut, kita blh jumpa ...

amyatie
Moderator

Posts : 117
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : Sunway, Selangor

View user profile http://amyatie.blogspot.com

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  amyatie on Thu May 21, 2009 4:41 pm

walaupun suami ku agent insurance ku tak amik byk pun utk anak ku RM100 sbln jer.. yg penting ku tahu anakku dh ada saving dan medical coverage (mind freedom)..

baru2 ni kes anakku admitted kene RM4k pun ku bersyukur sgt sbb Prudential yg byr, ku byr 10% jer..SJMC service tip top.

malah ku pun ada akaun yippie (maybank) utk anakku, senang bila ada org sedekah ku terus transfer from m2u ku jer. sekarang tgh plan nk bukak kan asb dia pulak..

buleh nk bukak asb/sspn/tabung haji/yippie or others yg penting amikkan dulu insurans.

amyatie
Moderator

Posts : 117
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : Sunway, Selangor

View user profile http://amyatie.blogspot.com

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  Hayatie on Thu May 21, 2009 10:03 pm

bagus..mari start menabung untuk anak2 dari awal lagi, nnti masuk u takyah wat pinjaman..mcm daku jenuh nak byr balik PTPTN ku itu..hhuhuhu..

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  dhamiraqistina on Fri May 22, 2009 2:32 pm

Hayatie wrote:bagus..mari start menabung untuk anak2 dari awal lagi, nnti masuk u takyah wat pinjaman..mcm daku jenuh nak byr balik PTPTN ku itu..hhuhuhu..

huhuhu...tu la nk menabung utk anak2 dr sekarang...
xde la payah nk bljr nnt...
menjelang dorg dh besar nnt..ntah ader ke x MARA, PTPTN tu sume...

mujur la ku JPA yg tanggung....koje je ngn gov 10 thn..abis crite...

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  mamababy on Fri May 22, 2009 2:56 pm

amyatie wrote:
yang..boleh mu story mori kt ku ni ..pesal kena pilih prudential....

ku tgh mencari2 insurans mane yg sesuai utk ank2ku..
[/b]

boleh bangat qis, yg penting kene faham kenapa kita menyimpan?

adakah utk masa depan, utk emergency ATAU utk senang korek?

utk masa depan : simpan di prudential mcm tmpt lain juga ada dividen dan ada bonus malah dpt lg medical card.

utk emergency: andaikata ada emergency tak berkaitan dgn kesihatan still blh kluar kan duit yg disimpan dgn syarat kene tinggalkan dua ribu. tapi kalo emegency berkaitan kesihatan tak perlu kluar duit gunakan shj medical card dan perubatan dijamin di hospital swasta yg selesa.

utk senang korek: simpan bwh bantal pun blh tak yah bukak akaun kat mana2 pun.. heheheh

special kalo bukak akaun dgn prudential apa2 jadi pada penjaga cth: hilang upaya , otomatik polisi ank jadi percuma, tak perlu risau tak mampu nk sediakan wang belajar utk anak sbb prudential akan sambungkan polisi tersebut cukup tempoh matang terima shj habuannya..hehe

Prudential performance return: -
2003 - 33.5%
2004 - 9.08%
2005 - 4.47%
2006 - 22.69%
2007 - 33.80%

malang tak berbau tapi siapa kita utk mengelaknye, sediakan payung sblm hujan.. perjalanan hidup anak2 kita terletak di tgn kita...

nk tahu lebih lanjut, kita blh jumpa ...[/quote]

klu ngn prudential saving+insurans bpe monthly? n bila bleh mula kuarkan if nk guna? Question n medical card cover bpa % dr byran hosp?

mamababy
Kenalan Baru

Posts : 44
Reputation : 0
Join date : 20/05/2009
Age : 33
Location : atas kerusi..

View user profile

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  akma on Sat May 23, 2009 11:56 am

mamababy wrote:

klu ngn prudential saving+insurans bpe monthly? n bila bleh mula kuarkan if nk guna? Question n medical card cover bpa % dr byran hosp?

hihihihi
ku gatal nak tulun jwb thu
jgn marah aaaa

mamabby minta penjelasan dr amyatie hb dia ajen n tuan tanah utk prudential neee mana tahu dia leh bg discoun lg pd mamabby ne
penerangan lanjut di sini
http://amyatie.blogspot.com/2009/04/education-plan-for-our-child-with-free.html

hope membantu
lol! lol! lol! lol!

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  nik-mm on Sat May 23, 2009 4:19 pm

moh le kita pakat2 bantu menbantu..sama2 dapat faedah..bak kata cikgu nik..mutualism..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  FizaCute on Mon May 25, 2009 11:26 am

dhamiraqistina wrote:
FizaCute wrote:
dhamiraqistina wrote:salam sume..
jom kita share ttg isu menabung...

sape ada tabung utk ank??
angkat ketiak...hahaha

tabung pe yg kalians pakai??

brape byk dh korang manabung???

qis baru start menabung utk ank2..nyesal xstart dari dulu...
qis smpn duit syilling je..
nk cari tabung nenen tu xjmpa lg...



ingt nk pisahkn duit 50 sen...ngn 10 sen n 20 sen..
barula meriah..hehehe


Qis, ku pakai tabung nenen besar tu sunny sunny, utk buat tabungan duit syiling, tapi tak pernahnya tak guna, bila sengkek tahap gaban jer mulalah amik duit tabung, mcm manalah nak menabung lol! lol!

Utk anakku, ku dah siapkan tabungan utk dia, insurans & maybank yippie Very Happy Very Happy Very Happy

fiza..mane mu colek tabung nenen tu??
ku nk la..jenuh mencari xjumpa2...

Qis, tabung nenen tu adik ipar ku yg bagi, kat mana dia beli pon ku tak tahu. Kat kedai banyaklah Qis, yg ku pernah nengok tabung nenen tu di isi anak patung dlm tu santa santa

FizaCute
Kenalan Baru

Posts : 73
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 37
Location : Pandan Village

View user profile http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  mamababy on Mon May 25, 2009 1:00 pm

akma wrote:
mamababy wrote:

klu ngn prudential saving+insurans bpe monthly? n bila bleh mula kuarkan if nk guna? Question n medical card cover bpa % dr byran hosp?

hihihihi
ku gatal nak tulun jwb thu
jgn marah aaaa

mamabby minta penjelasan dr amyatie hb dia ajen n tuan tanah utk prudential neee mana tahu dia leh bg discoun lg pd mamabby ne
penerangan lanjut di sini
http://amyatie.blogspot.com/2009/04/education-plan-for-our-child-with-free.html

hope membantu
lol! lol! lol! lol!

k thanks akma sudi mnjwab..k nti ku cek di blog amyatie.. cheers

mamababy
Kenalan Baru

Posts : 44
Reputation : 0
Join date : 20/05/2009
Age : 33
Location : atas kerusi..

View user profile

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  akma on Mon May 25, 2009 1:52 pm

mamababy wrote:
akma wrote:
mamababy wrote:

klu ngn prudential saving+insurans bpe monthly? n bila bleh mula kuarkan if nk guna? Question n medical card cover bpa % dr byran hosp?

hihihihi
ku gatal nak tulun jwb thu
jgn marah aaaa

mamabby minta penjelasan dr amyatie hb dia ajen n tuan tanah utk prudential neee mana tahu dia leh bg discoun lg pd mamabby ne
penerangan lanjut di sini
http://amyatie.blogspot.com/2009/04/education-plan-for-our-child-with-free.html

hope membantu
lol! lol! lol! lol!

k thanks akma sudi mnjwab..k nti ku cek di blog amyatie.. cheers

sesama sharing is caring n loving kan Wink Wink

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  dhamiraqistina on Tue May 26, 2009 8:00 pm

FizaCute wrote:
dhamiraqistina wrote:
FizaCute wrote:
dhamiraqistina wrote:salam sume..
jom kita share ttg isu menabung...

sape ada tabung utk ank??
angkat ketiak...hahaha

tabung pe yg kalians pakai??

brape byk dh korang manabung???

qis baru start menabung utk ank2..nyesal xstart dari dulu...
qis smpn duit syilling je..
nk cari tabung nenen tu xjmpa lg...



ingt nk pisahkn duit 50 sen...ngn 10 sen n 20 sen..
barula meriah..hehehe


Qis, ku pakai tabung nenen besar tu sunny sunny, utk buat tabungan duit syiling, tapi tak pernahnya tak guna, bila sengkek tahap gaban jer mulalah amik duit tabung, mcm manalah nak menabung lol! lol!

Utk anakku, ku dah siapkan tabungan utk dia, insurans & maybank yippie Very Happy Very Happy Very Happy

fiza..mane mu colek tabung nenen tu??
ku nk la..jenuh mencari xjumpa2...

Qis, tabung nenen tu adik ipar ku yg bagi, kat mana dia beli pon ku tak tahu. Kat kedai banyaklah Qis, yg ku pernah nengok tabung nenen tu di isi anak patung dlm tu santa santa


tu la fiza..ku rasa aritu patutnye mmg ku patut skodeng nenen ni ms jcard aritu..cmne ko boleh lupa ..kt jj msti ader kn..

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  nik-mm on Wed May 27, 2009 7:46 am

dhamiraqistina wrote:
FizaCute wrote:
dhamiraqistina wrote:
FizaCute wrote:
dhamiraqistina wrote:salam sume..
jom kita share ttg isu menabung...

sape ada tabung utk ank??
angkat ketiak...hahaha

tabung pe yg kalians pakai??

brape byk dh korang manabung???

qis baru start menabung utk ank2..nyesal xstart dari dulu...
qis smpn duit syilling je..
nk cari tabung nenen tu xjmpa lg...



ingt nk pisahkn duit 50 sen...ngn 10 sen n 20 sen..
barula meriah..hehehe


Qis, ku pakai tabung nenen besar tu sunny sunny, utk buat tabungan duit syiling, tapi tak pernahnya tak guna, bila sengkek tahap gaban jer mulalah amik duit tabung, mcm manalah nak menabung lol! lol!

Utk anakku, ku dah siapkan tabungan utk dia, insurans & maybank yippie Very Happy Very Happy Very Happy

fiza..mane mu colek tabung nenen tu??
ku nk la..jenuh mencari xjumpa2...

Qis, tabung nenen tu adik ipar ku yg bagi, kat mana dia beli pon ku tak tahu. Kat kedai banyaklah Qis, yg ku pernah nengok tabung nenen tu di isi anak patung dlm tu santa santa


tu la fiza..ku rasa aritu patutnye mmg ku patut skodeng nenen ni ms jcard aritu..cmne ko boleh lupa ..kt jj msti ader kn..
tabuing nenen tu ade kat kedai depan TGV TGV ker..ala yang panggung wayang tu kat JJ bukit tinggi..mu x usah g cari dalam JJ..mmg tak de..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: jom menabung...

Post  Sponsored content Today at 2:48 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum