Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

:..REPORT SESI PUMPINGKU..:

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: :..REPORT SESI PUMPINGKU..:

Post  Hayatie on Sat Jan 09, 2010 2:12 pm

Salam...

apa cerita tuan tanah ni punya report sesi pumping dia agaknya yer Dah tutup buku kah?


Meh acik nyelits plak...now masih stick at 8x pumping session. Dolu acik managed to pump minimum 30 oz per day. Now due to hormon makin low...acik hanya dapat kumpul maximum 25 oz je per day..tapi acik tak panic dah! Sebab azri pun dah selow minum ebm time siang..kadang2 dia minum tak sampai 10 oz..selebihnya dia makan, makan, dan makan!

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: :..REPORT SESI PUMPINGKU..:

Post  afne on Wed Jan 13, 2010 10:56 am

kagum dgn yatie. afne yg direct feed ni pun berkejar2 mengumpul ebm. apatah lg yatie yg ep tegar.

afne
Kenalan Baru

Posts : 16
Reputation : 0
Join date : 01/06/2009
Age : 35
Location : Bangsar/Desa Petaling

View user profile http://noorafne.blogspot.com

Back to top Go down

Re: :..REPORT SESI PUMPINGKU..:

Post  Hayatie on Wed Jan 13, 2010 11:04 am

afne wrote:kagum dgn yatie. afne yg direct feed ni pun berkejar2 mengumpul ebm. apatah lg yatie yg ep tegar.



tu la afne...ni menunjukkan tiada apa yang mustahil..jika kita betul2 tekad & sepenuh hati... .

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: :..REPORT SESI PUMPINGKU..:

Post  afne on Wed Jan 13, 2010 11:14 am

afne byk blaja dr blog yatie. bkn mudah tp tak ssh. yg penting niat & hati kita.

afne
Kenalan Baru

Posts : 16
Reputation : 0
Join date : 01/06/2009
Age : 35
Location : Bangsar/Desa Petaling

View user profile http://noorafne.blogspot.com

Back to top Go down

Re: :..REPORT SESI PUMPINGKU..:

Post  izzahazfar on Tue Feb 02, 2010 11:31 am

Hayatie wrote:Salam...

apa cerita tuan tanah ni punya report sesi pumping dia agaknya yer Dah tutup buku kah?


Meh acik nyelits plak...now masih stick at 8x pumping session. Dolu acik managed to pump minimum 30 oz per day. Now due to hormon makin low...acik hanya dapat kumpul maximum 25 oz je per day..tapi acik tak panic dah! Sebab azri pun dah selow minum ebm time siang..kadang2 dia minum tak sampai 10 oz..selebihnya dia makan, makan, dan makan!

bagus nyer azri kak...
anak zah masih bekalkan 17.5 oz sehari dari jam 7.00 pg hingga 7.00 mlm...
so pumping zag punye hasil kalau siang leh dapat 25-30 oz maka balance tu zah simpan buat ebm...
gigig kumpul ebm balik sebab zah kena kursus bulan mac kat kl...hope dapat la simpan utk bekalan akmal..

sejak makan fenugreek...zah pump kul 7.00pagi dlm keta, 8.30 kat ofz..12.00 dan kadang2 kul 2/3 dan kul 5.00 dlm keta...alhamdulillah kekerapan pengepaman juga faktor utk banyakkan susu...

hasil perahan siang utk stok esok dan malam zah bg fresh sajer...tak mo kaco stok susu...

~sedang counting 1 year as EP Mom's...~ Very Happy

izzahazfar
Kenalan Baru

Posts : 10
Reputation : 0
Join date : 06/07/2009
Age : 33
Location : pulau pinang

View user profile http://izzahazfar.blogspot.com

Back to top Go down

Re: :..REPORT SESI PUMPINGKU..:

Post  Hayatie on Thu Feb 04, 2010 2:34 am

izzahazfar wrote:

bagus nyer azri kak...
anak zah masih bekalkan 17.5 oz sehari dari jam 7.00 pg hingga 7.00 mlm...
so pumping zag punye hasil kalau siang leh dapat 25-30 oz maka balance tu zah simpan buat ebm...
gigig kumpul ebm balik sebab zah kena kursus bulan mac kat kl...hope dapat la simpan utk bekalan akmal..

sejak makan fenugreek...zah pump kul 7.00pagi dlm keta, 8.30 kat ofz..12.00 dan kadang2 kul 2/3 dan kul 5.00 dlm keta...alhamdulillah kekerapan pengepaman juga faktor utk banyakkan susu...

hasil perahan siang utk stok esok dan malam zah bg fresh sajer...tak mo kaco stok susu...

~sedang counting 1 year as EP Mom's...~ Very Happy

Ahah zah..selepas setahun ni memang bertambah kurang ebm waktu siang, cuma malam je tak kurang..setiap 2 jam nak susu, klu tak kemaruk mengamuk dlm tido

Tahniah zah, ..zah memang ibu yang cekal & kuat semangat..tahniah kerana berjaya menjadi diantara yang berjaya...itulah semangat yang perlu ada jika EP..

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: :..REPORT SESI PUMPINGKU..:

Post  norulhz on Fri Feb 12, 2010 2:20 pm

saya pump ari nie untuk esok.. tak sempat pun nak buat stok.. sediyy.. takut sangat tak sempat untuk misi sampai setahun... sekarang baru 7 bulan..

norulhz
Kenalan Baru

Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 23/10/2009
Age : 36
Location : KL

View user profile

Back to top Go down

Re: :..REPORT SESI PUMPINGKU..:

Post  Sponsored content Today at 2:49 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum