Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Bekalan ebm ke babysitter/taska

View previous topic View next topic Go down

Bekalan ebm ke babysitter/taska

Post  afne on Wed Oct 21, 2009 2:55 am

kwn2 sifu,

mintak pendapat & pengalaman korang berkenaan ebm yg dibawa ke rmh babysitter/taska.

masa anak 1st dulu mmg afne tak byk stok frozen so pam hari ni utk bekalan esok. utk anak 2nd ni dpt le buat dlm +-120oz frozen ebm sblm naik keje start isnin lps.

1st day Arrow 3 botol 4oz (fresh) + 2 botol 4oz (frozen) = 5 botol (20oz)
babysitter bgtau 5 botol mcm tak cukup so utk 2nd day..
2nd day Arrow 5 botol 4oz (fresh) + 1 botol 4oz (frozen) = 6 botol (24oz)

btl ke cara afne buat ni? atau sepatutnya bekalan ebm tu perlu fresh ebm semua (then top-up frozen klu fresh tak cukup) atau perlu balance fresh ngan frozen? Rolling Eyes

harap2 korang faham le maksud soalan afne ni. nk korek2 ilmu sifu2 kt sini.
TQ in advance Very Happy

afne
Kenalan Baru

Posts : 16
Reputation : 0
Join date : 01/06/2009
Age : 35
Location : Bangsar/Desa Petaling

View user profile http://noorafne.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bekalan ebm ke babysitter/taska

Post  Hayatie on Thu Oct 22, 2009 12:57 am

afne wrote:kwn2 sifu,

mintak pendapat & pengalaman korang berkenaan ebm yg dibawa ke rmh babysitter/taska.

masa anak 1st dulu mmg afne tak byk stok frozen so pam hari ni utk bekalan esok. utk anak 2nd ni dpt le buat dlm +-120oz frozen ebm sblm naik keje start isnin lps.

1st day 3 botol 4oz (fresh) + 2 botol 4oz (frozen) = 5 botol (20oz)
babysitter bgtau 5 botol mcm tak cukup so utk 2nd day..
2nd day 5 botol 4oz (fresh) + 1 botol 4oz (frozen) = 6 botol (24oz)

btl ke cara afne buat ni? atau sepatutnya bekalan ebm tu perlu fresh ebm semua (then top-up frozen klu fresh tak cukup) atau perlu balance fresh ngan frozen?

harap2 korang faham le maksud soalan afne ni. nk korek2 ilmu sifu2 kt sini.
TQ in advance

Afne,

betul yang kedua tu..

Yang dicadangkan bekalkan satu je frozen dan selebihnya fresh sahaja.......

Tujuannya adalah hanya untuk merotatekan frozen yang ada, nnti takdelah kes, expired sebelum guna...tapi make sure, ganti dengan baru setiap kali amik keluar frozen yang, dengan ni frozen akan sentiasa balance je....kalau tak nnti frozen plak makin skit..

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bekalan ebm ke babysitter/taska

Post  afne on Thu Oct 22, 2009 5:57 am

ok, tqvm sifu yatie.
suka golek2 study kt blog yatie Very Happy byk info yg afne dpt.

afne
Kenalan Baru

Posts : 16
Reputation : 0
Join date : 01/06/2009
Age : 35
Location : Bangsar/Desa Petaling

View user profile http://noorafne.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bekalan ebm ke babysitter/taska

Post  Sponsored content Today at 10:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum