Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Telur kuning

View previous topic View next topic Go down

Telur kuning

Post  dania on Mon Mar 01, 2010 10:14 am

Salam,

Sy ada terbaca hanya telur kuning sahaja dibenarkan utk bayi.. baru baru ini dirmh kakak ipar sy, sy bagi anak sy sarapan telur kuning yg direbus.. dia ckp telur kuning x elok bagi sbb byk kolestrol, dia soh sy bg anak sy telur putih sahaja.. sy malas nk lawan dan malas nk bagitau dia yg sy ada terbaca hanya telur kuning sahaja dibenarkan utk bayi usia ank sy 8 bulan..

ada sesiapa tahu tak kenapa kita x boleh bg sebiji telur (kuning dan putih) kt bayi? klu kita bg apa akan terjadi? sy harap dgn adanya jawapan bg soalan tersebut, klu dia tegur sy lg, sy blh terangkan kt dia..

kakak ipar sy ni mmg suke sgt tegur org, sbb dia rasa dia btl dan pandai.. sy mls nk masuk campur hal dia, tp yg sy tahu ank dia (4thn) hari hari mkn nasi dgn telur putih digoreng.. hari hari pulak tu..

dania
Kenalan Baru

Posts : 4
Reputation : 0
Join date : 12/09/2009
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Telur kuning

Post  Hayatie on Sat Mar 13, 2010 9:25 am

betul adieqnur..ku pun gugel begitu hanya yolk egg atau telur kuning je yg ok..tapi nak cari apa reason disebalik telur kuning shj tu yg payah tak jumpa. Tp secara generalnya mereka mengatakan utk delay egg sebabkan alergi. dan ada yg kata dia punyi putih telur tu yg paling kuat untk trigger allergi pada baby yg kecik..

Kalau ada sesape yg ada info leh share2 la yer...

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum