Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Baby Walker

View previous topic View next topic Go down

Baby Walker

Post  Hayatie on Sat May 16, 2009 9:29 am

Hahaha..pasal aku tengah survey walker yang sesuai dan beshh dipasaran..meh kongsi dengan ku kalians. Bagus ker idak pakai walker ni..ku tengah berkira-kira nak beli ni..ada yang kata tak baik untuk postur baby lah..baby yang pakai walker akan lambat jalan sikit dari baby yang tak berwalker lah..adoi penin2...

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  akma on Sat May 16, 2009 12:44 pm

Hayatie wrote:Hahaha..pasal aku tengah survey walker yang sesuai dan beshh dipasaran..meh kongsi dengan ku kalians. Bagus ker idak pakai walker ni..ku tengah berkira-kira nak beli ni..ada yang kata tak baik untuk postur baby lah..baby yang pakai walker akan lambat jalan sikit dari baby yang tak berwalker lah..adoi penin2...

m b ade betul n salahnye penggunaan walker tp pd pendapat ku la better pakai walker beb
cos bla bb dah pandai berjln n nak mula berjln mesti akn cuba utk berdiri kat tepi2 kerusi, meja n so on la yg dia rasa dia nak meniti
ne base dr pengalaman ku sendiri beb
bla tak letak dlm walker dia akn meniti kat tempat yg dia suka bla dia dah start meniti sendiri ade time bdn dia tak balance tau2 dah telentang memang la letak tilam keliling dia tp lain yg kita letak tempat lain yg dia jatuh so pd akma better letak dlm walker laaa
memang ade time dia tak mo langsung tp demi keselamatan dia dr jatuhhhh n kepala asyik bengkak2 baik letak dlm walker dia akn nagis kejap jeee bla dia dah leka dia akan ok
my darling dania akma start lekat dlm walker ketika umur dia 4-5bln alhamdulillah la ne dia dah leh menapak 3-4 langkah tp still akma letak lg dlm walker
so pd akma tak de kot istilah lbt berjln kalau letak dlm walker
nak wat keje pun senang beb
ku kan keje bla balik mcm2 nak d buatnya so ngan ade nya walker memang membantu
ape yg ku meroyan ne hope ade la yg phm
Very Happy Very Happy Very Happy

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  nik-mm on Sat May 16, 2009 7:10 pm

Milkhail baru mula jalan ngan walker (6 bulan)..so far dia suka sbb dia bebas.mengekek2 bila blh dok dlm tu...ku beli walker yg murah je..anakku tak memilih..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  luvhaziq on Sun May 17, 2009 1:13 am

Hayatie wrote:Hahaha..pasal aku tengah survey walker yang sesuai dan beshh dipasaran..meh kongsi dengan ku kalians. Bagus ker idak pakai walker ni..ku tengah berkira-kira nak beli ni..ada yang kata tak baik untuk postur baby lah..baby yang pakai walker akan lambat jalan sikit dari baby yang tak berwalker lah..adoi penin2...

ku dulu mula2 mmg xmo haziq guna walker,tp bila ku tgk walker yg ku beli dia skang terus sambar satu.bkn apa,walker tue xder besi yg boleh dia panjat.takut gak klau jatuh sbb kebanyakan kes kematian kalangan baby sbb pkai buai n walker.yg pebting klau nk pakai walker,biar mahal skit tp ada ciri2 keselamatan.

luvhaziq
Kenalan Baru

Posts : 118
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : kl<>jitra

View user profile http://luvhaziq.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  Hayatie on Sun May 17, 2009 1:39 am

luvhaziq wrote:ku dulu mula2 mmg xmo haziq guna walker,tp bila ku tgk walker yg ku beli dia skang terus sambar satu.bkn apa,walker tue xder besi yg boleh dia panjat.takut gak klau jatuh sbb kebanyakan kes kematian kalangan baby sbb pkai buai n walker.yg pebting klau nk pakai walker,biar mahal skit tp ada ciri2 keselamatan.

Camna rupa walker mu yg ada ciri2 keselamatan tuh? kt belog ada?

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  luvhaziq on Sun May 17, 2009 1:20 pm

Hayatie wrote:
luvhaziq wrote:ku dulu mula2 mmg xmo haziq guna walker,tp bila ku tgk walker yg ku beli dia skang terus sambar satu.bkn apa,walker tue xder besi yg boleh dia panjat.takut gak klau jatuh sbb kebanyakan kes kematian kalangan baby sbb pkai buai n walker.yg pebting klau nk pakai walker,biar mahal skit tp ada ciri2 keselamatan.

Camna rupa walker mu yg ada ciri2 keselamatan tuh? kt belog ada?

mu tgk le dlm blog ku itu.ari tue ku ada letak gambarnya.mu godek2 le... rabbit

luvhaziq
Kenalan Baru

Posts : 118
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : kl<>jitra

View user profile http://luvhaziq.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  Hayatie on Mon May 18, 2009 5:09 am

ku dah tengok..bape hengget tuh..

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  akma on Mon May 18, 2009 12:08 pm

nik-mm wrote:Milkhail baru mula jalan ngan walker (6 bulan)..so far dia suka sbb dia bebas.mengekek2 bila blh dok dlm tu...ku beli walker yg murah je..anakku tak memilih..

SAMA LA NGAN ANK KU
PAKAI YG MURAH2 JE
JANJI ADE YEEE TAK
KIRA DIA MERASA LA NAIK WALKER


akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  HerniComel on Mon May 18, 2009 11:59 pm

tak silap ku walker nih byk belah2 kita je pakai...kalu kt oversea tak wujud walker cm kita nih...depa guna stride or smart walker...

walker nya lebih pada galakkan baby panjat n sorong...tayar dia pon besar n gerak slowly..pada depa tak elok walker style kita...

ku ada gak walker tuk Iman tp leh ku kira brp kali je Iman melenjan ngan walker nyer tuh..rasanya tak sampai 10 kali lagik pakai...ku suka biar dia xplore merata2 xcept dapur la...tp mmg kena makesure da kenal tmpt2 feveret dia kt mana dlm rumah tu...dan pastikan xde bnda2 bahaya at that area.

Iman lak kebetulan mmg tak suka dok walker...kira byk jadik perhiasan la dr dipakai aishhhh

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  Hayatie on Tue May 19, 2009 12:16 am

betul2..dibarat memanng kebanyakan mem-banned penggunaan walker ini kerana statistic disana mencatatkan kemalangan tertinggi dikalangan kanak-kanak adalah disebabkan walker. Ku pun skang dok biarkan azri menggolek2 di keliling rumah. aduhh..kena rajin2 lagi ibu dia membersihkan rumah ni..

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  HerniComel on Tue May 19, 2009 1:03 am

Hayatie wrote:betul2..dibarat memanng kebanyakan mem-banned penggunaan walker ini kerana statistic disana mencatatkan kemalangan tertinggi dikalangan kanak-kanak adalah disebabkan walker. Ku pun skang dok biarkan azri menggolek2 di keliling rumah. aduhh..kena rajin2 lagi ibu dia membersihkan rumah ni..

so far masa ku decide nk beli walker tuh carik gak info2 pasal nih tp penyakit M buat ku tak tempek kt blog...huhu

mmg statistik tinggi pasal guna walker nih...dr segi jatuh tangga, tmpat duduk lucut, tayar cabut etc lah...

dr segi kelancaran anak cepat jln etc... ku rasa bukanlah faktor utama sumbang anak cepat jalan...pe pon ikut prestasi bb tu senirik..

'apa yg penting' duk dlm walker tak bermakna kita leh leka n sebuk wat keje...still kena observe bb kita...dan tak guna walker laaaaaaaaagik la kena jenguk2 bb kita hehehe rabbit sekupang dr ku~ lol! lol! lol!

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  Hayatie on Wed May 20, 2009 12:01 am

misi pencarian walker ku masih berterusan...adakah ku akan berjumpa walker idaman..mungkin ya mungkin tidak

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  maryaaa on Wed May 20, 2009 12:12 am

ala tie, mu takyah susah2 nak beli laa pinjam jer walker ibrahim..bila mu nak start buh dlm walker ni? pada pembacaan ku and pendapat paed..mmg tak bagus guna walker, weakens the upper muscle, its better to use jumperoo (mcm fisher price punya) tapi menate tu mahal gilak...tak berbaloi beli wpun nak beranak sedozen.

kuguna walker sweetcherry jer, ader ciri2 keselamatn? apakah ciri2 keselamatan walker? mana ader walker yg selamat penipu jer manufacturer.

kalo mu nak guna ambikla pinjam. agak2 azri dah pandai jalan pulangla balik

maryaaa
Kenalan Baru

Posts : 41
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 40
Location : Kuantan Pahang

View user profile http://www.crazymomy.com www.maryaaa-oogle.blogspot.com www.mary

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  dhamiraqistina on Wed May 20, 2009 12:40 am

maryaaa wrote:ala tie, mu takyah susah2 nak beli laa pinjam jer walker ibrahim..bila mu nak start buh dlm walker ni? pada pembacaan ku and pendapat paed..mmg tak bagus guna walker, weakens the upper muscle, its better to use jumperoo (mcm fisher price punya) tapi menate tu mahal gilak...tak berbaloi beli wpun nak beranak sedozen.

kuguna walker sweetcherry jer, ader ciri2 keselamatn? apakah ciri2 keselamatan walker? mana ader walker yg selamat penipu jer manufacturer.

kalo mu nak guna ambikla pinjam. agak2 azri dah pandai jalan pulangla balik

wah..ni leh wat sewa ni....ku nk sewa lps mu pki tha...tp ku nk 2...hahaha

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  HerniComel on Wed May 20, 2009 1:31 am

dhamiraqistina wrote:
maryaaa wrote:ala tie, mu takyah susah2 nak beli laa pinjam jer walker ibrahim..bila mu nak start buh dlm walker ni? pada pembacaan ku and pendapat paed..mmg tak bagus guna walker, weakens the upper muscle, its better to use jumperoo (mcm fisher price punya) tapi menate tu mahal gilak...tak berbaloi beli wpun nak beranak sedozen.

kuguna walker sweetcherry jer, ader ciri2 keselamatn? apakah ciri2 keselamatan walker? mana ader walker yg selamat penipu jer manufacturer.

kalo mu nak guna ambikla pinjam. agak2 azri dah pandai jalan pulangla balik

wah..ni leh wat sewa ni....ku nk sewa lps mu pki tha...tp ku nk 2...hahaha


hahaha ni lah yg dikatakan pucuk dicita ulam mendatang Wink Razz

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  Hayatie on Wed May 20, 2009 9:48 am

maryaaa wrote:ala tie, mu takyah susah2 nak beli laa pinjam jer walker ibrahim..bila mu nak start buh dlm walker ni? pada pembacaan ku and pendapat paed..mmg tak bagus guna walker, weakens the upper muscle, its better to use jumperoo (mcm fisher price punya) tapi menate tu mahal gilak...tak berbaloi beli wpun nak beranak sedozen.

kuguna walker sweetcherry jer, ader ciri2 keselamatn? apakah ciri2 keselamatan walker? mana ader walker yg selamat penipu jer manufacturer.

kalo mu nak guna ambikla pinjam. agak2 azri dah pandai jalan pulangla balik

Hahaha..mu nak pos dari kuantan kah..Tu ar, klu nyampang2 mu ke kl buleh gak..tapi pape mu sound le ku dulu..mana tahu by that time..ku dah jumpa stok2 pojaaann hati ku...ehehe

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  dhamiraqistina on Wed May 20, 2009 1:08 pm

HerniComel wrote:
dhamiraqistina wrote:
maryaaa wrote:ala tie, mu takyah susah2 nak beli laa pinjam jer walker ibrahim..bila mu nak start buh dlm walker ni? pada pembacaan ku and pendapat paed..mmg tak bagus guna walker, weakens the upper muscle, its better to use jumperoo (mcm fisher price punya) tapi menate tu mahal gilak...tak berbaloi beli wpun nak beranak sedozen.

kuguna walker sweetcherry jer, ader ciri2 keselamatn? apakah ciri2 keselamatan walker? mana ader walker yg selamat penipu jer manufacturer.

kalo mu nak guna ambikla pinjam. agak2 azri dah pandai jalan pulangla balik

wah..ni leh wat sewa ni....ku nk sewa lps mu pki tha...tp ku nk 2...hahaha


hahaha ni lah yg dikatakan pucuk dicita ulam mendatang Wink Razz


sedap tu ulam mkn ngn smbal belacan..hehehe

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  luvhaziq on Sat May 23, 2009 5:30 pm

Hayatie wrote:ku dah tengok..bape hengget tuh..

tha,mu boleh tgk dlm babyjaya punya website.ku guna walker tue so far anakku xboleh nk memanjat kuar.ada 2 sistem brake,1 hentikan terus walker dr jalan,n lg satu lambatkan pergerakan walker tue.brake tue kt wheel jd kita tarik mana satu kita nak.mcm ku,klau ku kt dapurn rasa nk haziq dk je dpan tv,ku akan tarik jer brake bg dia xleh ke sana sini.klau dia dh boring baru ku lepaskan brake tue n bg dia jalan sana sini.

luvhaziq
Kenalan Baru

Posts : 118
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 34
Location : kl<>jitra

View user profile http://luvhaziq.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  nik-mm on Sat May 23, 2009 5:55 pm

walaupun ade walker, ku jarang pakai..sbb yg suka letak walker dalam mikhail mikhail dalam walker ni pak lang dia je (SIL)..biase ku bentang toto dan letak mikhail golek2 kat situ..so far muslim takder kaco adik dia..dia buat hal sendiri je..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Baby Walker

Post  Sponsored content Today at 10:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum