Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Insert mfiber

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Insert mfiber

Post  mamababy on Sun Jul 12, 2009 11:19 am

nik-mm wrote:
mamababy wrote:
dhamiraqistina wrote:
mamababy wrote:oo klu rendam ngn air panas..resapan insert makin power ye? ku nk cuba lah..
ku klu hri ujan mmg ku akan pakaikan DD kt anakku bila tdo mlm..coz c'firm akn bcor klu guna CD..pnh skali tu dr kul 10.30mlm-7.00pg 3x ku trpksa tukar CD gara2 bocor..yelah ujan2 kn sejuk..so byk la kali la dia pee..haduii..korg da xprob cmni? sori lari topik lak.. lol!

perkara ni akan terjadi pd ku bila ku dgn keadaan mamai2 taik mata selepet tu nk tkr CD anku di tgh mlm yg hening ketika mimpikn abg jep mmg akan jd kebocoran cmni..
sbb nye...ku dgn xsabar nye...nk smbung mimpi semula...
so ku pakaikn ala kadar je..
tnpa memerhatikn adakah CD tu dh suit betul ngn peha anku...mklumla..peha ayam serama...blom lg jd peha ayam israel... bounce
wakakakak..... Twisted Evil

itu yg mmbuat ku kdg2 hangin hilang sabar tuh..smpai 3x trpksa bgn tkr..yelah tmbhan plak wt ms skrg anak sulungku still mnum FM..mn dengan bgun bncuh susu+tkr CD lgik..hadui..ngntuk giler g ofs esknya..

oo sbun bleh guna lebih skit ye time mmbsuh tu? ku prsan skrg CD& insertku cm still brbau ankku nya pee lah bila dh bsuh n keringkan..knape ye?..sbb jemur dkt tmpt xkena pnas ke?
ku biasanya jemur dlm umah on weekdays n by weekend je sidai kt luar bg kena pns..coz weekdays kn kja..klu sidai luar ujan nti ku jgak yg skit hati.. lol!

kalo taknak masih bau lagi pee anak, kalo boleh sebelum di campak ke washing machine, bilas dulu insert tu biar sume bau hancing hilang..then boleh la di basuh macam biasa..

ku tak cube lagi siram ngan air panas..macam menaruk je..nak try la esok..

nik..sblum ku cmpak dlm WM ku akn bilas lgik skali..tp still brbau jgakk.npe ye?ku mcm nk letak softlan jek..hehhe tp ku xnk tgung risk insert xnyerap lak nti..haduii..nti lah ku cuba bunuh kuman siram ngn air pns lak.. Basketball

mamababy
Kenalan Baru

Posts : 44
Reputation : 0
Join date : 20/05/2009
Age : 33
Location : atas kerusi..

View user profile

Back to top Go down

Re: Insert mfiber

Post  nik-mm on Sun Jul 12, 2009 2:52 pm

mamababy wrote:
nik-mm wrote:
mamababy wrote:
dhamiraqistina wrote:
mamababy wrote:oo klu rendam ngn air panas..resapan insert makin power ye? ku nk cuba lah..
ku klu hri ujan mmg ku akan pakaikan DD kt anakku bila tdo mlm..coz c'firm akn bcor klu guna CD..pnh skali tu dr kul 10.30mlm-7.00pg 3x ku trpksa tukar CD gara2 bocor..yelah ujan2 kn sejuk..so byk la kali la dia pee..haduii..korg da xprob cmni? sori lari topik lak.. lol!

perkara ni akan terjadi pd ku bila ku dgn keadaan mamai2 taik mata selepet tu nk tkr CD anku di tgh mlm yg hening ketika mimpikn abg jep mmg akan jd kebocoran cmni..
sbb nye...ku dgn xsabar nye...nk smbung mimpi semula...
so ku pakaikn ala kadar je..
tnpa memerhatikn adakah CD tu dh suit betul ngn peha anku...mklumla..peha ayam serama...blom lg jd peha ayam israel... bounce
wakakakak..... Twisted Evil

itu yg mmbuat ku kdg2 hangin hilang sabar tuh..smpai 3x trpksa bgn tkr..yelah tmbhan plak wt ms skrg anak sulungku still mnum FM..mn dengan bgun bncuh susu+tkr CD lgik..hadui..ngntuk giler g ofs esknya..

oo sbun bleh guna lebih skit ye time mmbsuh tu? ku prsan skrg CD& insertku cm still brbau ankku nya pee lah bila dh bsuh n keringkan..knape ye?..sbb jemur dkt tmpt xkena pnas ke?
ku biasanya jemur dlm umah on weekdays n by weekend je sidai kt luar bg kena pns..coz weekdays kn kja..klu sidai luar ujan nti ku jgak yg skit hati.. lol!

kalo taknak masih bau lagi pee anak, kalo boleh sebelum di campak ke washing machine, bilas dulu insert tu biar sume bau hancing hilang..then boleh la di basuh macam biasa..

ku tak cube lagi siram ngan air panas..macam menaruk je..nak try la esok..

nik..sblum ku cmpak dlm WM ku akn bilas lgik skali..tp still brbau jgakk.npe ye?ku mcm nk letak softlan jek..hehhe tp ku xnk tgung risk insert xnyerap lak nti..haduii..nti lah ku cuba bunuh kuman siram ngn air pns lak.. Basketball

mu pakai sabun barand ape? ke mu taruk sikit sgt..lepas dh siap spin mesti ku hidu bau insert..kalo tak lulus ku basuh skali lagi tapi ku edjas la volume air yg nak pakai tu..nnti mmbazir pulak..

nih nak kongsi dgn apa yang mak ku buat masa ku balik kg..biasa la kalo dah balik kg msti malas nak buat keje..mak pulak paham perangan anak gadis dia yang dh beranak 2 ni..lepas Cd di pakai, dia akan bilas insert tu dan RENDAM dengan sabun (sikit je dia letak sbb ku suh letak sikit), kumpul byk baru basuh..bau hancing ilanhg wangi pulak tu..tapi kat sini ku malas nak buat teliti camtu..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Insert mfiber

Post  HerniComel on Mon Jul 13, 2009 7:54 pm

luvhaziq wrote:
nik-mm wrote:akma, dah betul dah apa herni cakap..ku baru ajar budak tadi pasal acid and alkali..
acid + alkali ---> salt + water

maksudnya bile acid (buangan kat insert) + alkali (Soda bikabonat) ---> berlaku peneutralan pada insert..

sama je kalo pakai sabun, sabun bersifat alkali guna banyak atau sikit tetap akan meneutralkan keasidan pada insert..hehehe.. sekadar berkongsi mengikut apa yg slalu ku praktikkan..[u]

caiyok caiyok tuan tanah kedaung ptt bg award kt cikgu kita ler sbb rungkaikan permasalahan nie.ku suka le mak orang kt sini sumer berilmu,beramal,berbakti cogan kata sekolah menengahku
bagi bunga arr kt ustazah herni n cikgu nik flower flower

luv...mu jgn la pnggil ku uztajah...jauh panggang ayam dari bola2 api...huhu ilmu ku setitis air ujan pon tak sampai Rolling Eyes

nway...mekaseh kasik mungeeee Laughing mak sukooo Razz dah letak pon kt pasu tepi umah hoho! lol!

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Insert mfiber

Post  akma on Thu Jul 16, 2009 11:32 am

nik-mm wrote:

mu pakai sabun barand ape? ke mu taruk sikit sgt..lepas dh siap spin mesti ku hidu bau insert..kalo tak lulus ku basuh skali lagi tapi ku edjas la volume air yg nak pakai tu..nnti mmbazir pulak..

nih nak kongsi dgn apa yang mak ku buat masa ku balik kg..biasa la kalo dah balik kg msti malas nak buat keje..mak pulak paham perangan anak gadis dia yang dh beranak 2 ni..lepas Cd di pakai, dia akan bilas insert tu dan RENDAM dengan sabun (sikit je dia letak sbb ku suh letak sikit), kumpul byk baru basuh..bau hancing ilanhg wangi pulak tu..tapi kat sini ku malas nak buat teliti camtu..

leh ke rendah ngan sabun
ku lak basuh2 bg hilang bau pastu rendam sekejap pastu simpan
esknya baru basuh
tul ke cara ku ne

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Insert mfiber

Post  nik-mm on Thu Jul 16, 2009 11:51 pm

akma wrote:
nik-mm wrote:

mu pakai sabun barand ape? ke mu taruk sikit sgt..lepas dh siap spin mesti ku hidu bau insert..kalo tak lulus ku basuh skali lagi tapi ku edjas la volume air yg nak pakai tu..nnti mmbazir pulak..

nih nak kongsi dgn apa yang mak ku buat masa ku balik kg..biasa la kalo dah balik kg msti malas nak buat keje..mak pulak paham perangan anak gadis dia yang dh beranak 2 ni..lepas Cd di pakai, dia akan bilas insert tu dan RENDAM dengan sabun (sikit je dia letak sbb ku suh letak sikit), kumpul byk baru basuh..bau hancing ilanhg wangi pulak tu..tapi kat sini ku malas nak buat teliti camtu..

leh ke rendah ngan sabun
ku lak basuh2 bg hilang bau pastu rendam sekejap pastu simpan
esknya baru basuh
tul ke cara ku ne

boleh kot..sbb bukan guna soflan pun..tapi tak leh rendam lama2..setakat 2-3 jam je..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Insert mfiber

Post  akma on Mon Jul 20, 2009 11:24 am

nik-mm wrote:
akma wrote:
nik-mm wrote:

mu pakai sabun barand ape? ke mu taruk sikit sgt..lepas dh siap spin mesti ku hidu bau insert..kalo tak lulus ku basuh skali lagi tapi ku edjas la volume air yg nak pakai tu..nnti mmbazir pulak..

nih nak kongsi dgn apa yang mak ku buat masa ku balik kg..biasa la kalo dah balik kg msti malas nak buat keje..mak pulak paham perangan anak gadis dia yang dh beranak 2 ni..lepas Cd di pakai, dia akan bilas insert tu dan RENDAM dengan sabun (sikit je dia letak sbb ku suh letak sikit), kumpul byk baru basuh..bau hancing ilanhg wangi pulak tu..tapi kat sini ku malas nak buat teliti camtu..

leh ke rendah ngan sabun
ku lak basuh2 bg hilang bau pastu rendam sekejap pastu simpan
esknya baru basuh
tul ke cara ku ne

boleh kot..sbb bukan guna soflan pun..tapi tak leh rendam lama2..setakat 2-3 jam je..

thanks yuuuuuuuuuuuuu cikgu nikkkk

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Insert mfiber

Post  Sponsored content Today at 10:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum