Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Family planning vs BF

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Family planning vs BF

Post  akma on Fri May 15, 2009 5:11 pm

nik-mm wrote:

jgn gaduh2..biar ku menjadi leadernya..ku dah beranak 2..ulang kata..beranak dua..sape yang nak jadi pengikutku..blh register ngan ku..hahaha.. so far sape ye yg dh lbh sorang anak selainku dan akma? rasanya macam ada sorang lagi..
ni nk kene suh buat registration masing2 ade bape anak..
apa pun, selamat mengawan..tonite is FRIDAY NITE.

NASIB BAIK ADE GENG LEH LA KITA REGISTER NGAN AWK KALAU YG LAIN SEMUA WAT MASA NE KENDONG SORG JE
Surprised Surprised Surprised Surprised

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  HerniComel on Fri May 15, 2009 9:24 pm

luvhaziq wrote:
HerniComel wrote:Razz hoho~! mari kita tgk sape yg lead lepas nih...fiza ke sya hahaha skalik akma lak yg ter'lead' hoho~! jgn mare akma ku guwau je ...ketuk sket lol! lol! lol!

kenkawan...kalo kita pakai implan tuh boleh remove sblm due date kah? xde effect kah? hehehe Embarassed Razz ku nih mmg cetek sket bab2 nih ekeke Laughing

ku tkt le nk buat sbb takut effect susu.makan noriday je skang nie.tuh pn slalu je lupa.

hoho! mu jgn luv nnt terbabas gaya kuak lentang hihii Razz Laughing

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  HerniComel on Fri May 15, 2009 9:26 pm

amyshazz wrote:
HerniComel wrote:Razz hoho~! mari kita tgk sape yg lead lepas nih...fiza ke sya hahaha skalik akma lak yg ter'lead' hoho~! jgn mare akma ku guwau je ...ketuk sket lol! lol! lol!

kenkawan...kalo kita pakai implan tuh boleh remove sblm due date kah? xde effect kah? hehehe Embarassed Razz ku nih mmg cetek sket bab2 nih ekeke Laughing

leh remove sesuka ht if insert kat klinik swasta ...tp kalau lppkn ada masalah sikit...so masalah ku sebab ku buat d lppkn menci...tp ku dah plan nak remove gak hjg thn ni g private pastu tak yah g lppkn lg dah..huhuhuhu....

susu OK takda apa2 effect....sama cam injection gak cuma takda ar every 3mth ngadap doc n cucuk..1x jerk

aishah mu tahu tak nape lppkn xbg? mu agak pesal ek?? musti ada sebab kan depa buat cmtu... scratch

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  HerniComel on Fri May 15, 2009 9:27 pm

amyshazz wrote:
HerniComel wrote:Razz hoho~! mari kita tgk sape yg lead lepas nih...fiza ke sya hahaha skalik akma lak yg ter'lead' hoho~! jgn mare akma ku guwau je ...ketuk sket lol! lol! lol!

kenkawan...kalo kita pakai implan tuh boleh remove sblm due date kah? xde effect kah? hehehe Embarassed Razz ku nih mmg cetek sket bab2 nih ekeke Laughing

leh remove sesuka ht if insert kat klinik swasta ...tp kalau lppkn ada masalah sikit...so masalah ku sebab ku buat d lppkn menci...tp ku dah plan nak remove gak hjg thn ni g private pastu tak yah g lppkn lg dah..huhuhuhu....

susu OK takda apa2 effect....sama cam injection gak cuma takda ar every 3mth ngadap doc n cucuk..1x jerk

aishah...mu tahu tak nape lppkn xbg? mu agak nape ek? musti ada sbb kan depa wat camtu??

scratch garuk sket lupa nak syampu tadi...

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  HerniComel on Fri May 15, 2009 9:39 pm

akma wrote:
HerniComel wrote:Razz hoho~! mari kita tgk sape yg lead lepas nih...fiza ke sya hahaha skalik akma lak yg ter'lead' hoho~! jgn mare akma ku guwau je ...ketuk sket lol! lol! lol!

hihihihi
tak pe kalau gurau ni tp jgn betul2 sudah la
ank ku kecik lg beb
tp insya allah selagi ade protection tak de kot
ku nak maintence 4thn lg kot
Laughing Laughing Laughing

ku yakin ngan planning mu beb~ stakat nih planning mu pon mmg berjalan lancar kan flower amik munge nih spesel tuk mu king semoga dipermudahkanNya dan semuga berjalan spt yg dirancang Smile

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  HerniComel on Fri May 15, 2009 9:46 pm

musim mengawan around disember kan...hehehe

fiza...kalo para mod pakat membuyung ku rasa harussssssss forum ini berjaya dgn lebih tunggang langgang lagik wakaka Razz lol! lol! lol!

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  akma on Sat May 16, 2009 12:31 am

sakan mu herni mu bla lg nak join club ibu mengandung neee
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  luvhaziq on Sat May 16, 2009 1:35 am

HerniComel wrote:musim mengawan around disember kan...hehehe

fiza...kalo para mod pakat membuyung ku rasa harussssssss forum ini berjaya dgn lebih tunggang langgang lagik wakaka Razz lol! lol! lol!

ku dk mmbayangkan mu dukung iman yg debab dibelakangmu,perutmu yg memboyot mcm mak labu dihadapan.harus balance tue... Razz Razz

luvhaziq
Kenalan Baru

Posts : 118
Reputation : 0
Join date : 18/04/2009
Age : 33
Location : kl<>jitra

View user profile http://luvhaziq.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  nik-mm on Mon May 18, 2009 2:50 am

akma wrote:
nik-mm wrote:

jgn gaduh2..biar ku menjadi leadernya..ku dah beranak 2..ulang kata..beranak dua..sape yang nak jadi pengikutku..blh register ngan ku..hahaha.. so far sape ye yg dh lbh sorang anak selainku dan akma? rasanya macam ada sorang lagi..
ni nk kene suh buat registration masing2 ade bape anak..
apa pun, selamat mengawan..tonite is FRIDAY NITE.

NASIB BAIK ADE GENG LEH LA KITA REGISTER NGAN AWK KALAU YG LAIN SEMUA WAT MASA NE KENDONG SORG JE
Surprised Surprised Surprised Surprised

ku tengah tunggu masing2 ade 2 nank..sebelum ku bertambah sorang lagik..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  FizaCute on Mon May 18, 2009 10:19 am

HerniComel wrote:musim mengawan around disember kan...hehehe

fiza...kalo para mod pakat membuyung ku rasa harussssssss forum ini berjaya dgn lebih tunggang langgang lagik wakaka Razz lol! lol! lol!

Tak per, Pn. MODs bley lantik MOD pelapis, bakal2 nyer pon dah ada kat top posters tu bounce bounce bounce

FizaCute
Kenalan Baru

Posts : 73
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 37
Location : Pandan Village

View user profile http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  akma on Mon May 18, 2009 11:56 am

nik-mm wrote:

ku tengah tunggu masing2 ade 2 nank..sebelum ku bertambah sorang lagik..

SAMA LA NGAN AKMA BG KWN2 DUA BARU KU ON YG NO3
KASI CHAN KWN2 RASA YG NO 2 DULU BARU KITA YE NIK


akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  Hayatie on Mon May 18, 2009 11:24 pm

hahaha...okeh..klu ku dah masuk dua nnti..harus korang pula on yang ketiga...huhu

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  HerniComel on Tue May 19, 2009 12:39 am

akma wrote:sakan mu herni mu bla lg nak join club ibu mengandung neee
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

ngeh3... rabbit ku tunggu Iman pandai berlarik2 anak dugong dulu lah...hihi

september 2010 ku join arr the carat club Razz

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  HerniComel on Tue May 19, 2009 12:42 am

luvhaziq wrote:
HerniComel wrote:musim mengawan around disember kan...hehehe

fiza...kalo para mod pakat membuyung ku rasa harussssssss forum ini berjaya dgn lebih tunggang langgang lagik wakaka Razz lol! lol! lol!

ku dk mmbayangkan mu dukung iman yg debab dibelakangmu,perutmu yg memboyot mcm mak labu dihadapan.harus balance tue... Razz Razz

wahhh sunggoh indah di pagi raya dan vasss bayangan gurauanmu ituh luv ooiii...

lebih indah pabila di waktu itu kita berlarik2 di tepian pantai di waktu angin sempoi2 bahasa Melayu jiwa bangsa sambil sama2 berlaga poyot aahahaha Razz lol! lol! lol!

HerniComel
Moderator

Posts : 191
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 35
Location : gombak, kl

View user profile http://dmostsantai.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  nik-mm on Tue May 19, 2009 2:01 am

akma wrote:
nik-mm wrote:

ku tengah tunggu masing2 ade 2 nank..sebelum ku bertambah sorang lagik..

SAMA LA NGAN AKMA BG KWN2 DUA BARU KU ON YG NO3
KASI CHAN KWN2 RASA YG NO 2 DULU BARU KITA YE NIK




ANAK RAMAI2 BARU HIDUP MERIAH

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  akma on Tue May 19, 2009 10:18 am

nik-mm wrote:

ANAK RAMAI2 BARU HIDUP MERIAH

betul3
agak2 ramai mana la niknye bajet tu yeee
Basketball Basketball Basketball

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  amyshazz on Tue May 19, 2009 4:55 pm

HerniComel wrote:
amyshazz wrote:
HerniComel wrote:Razz hoho~! mari kita tgk sape yg lead lepas nih...fiza ke sya hahaha skalik akma lak yg ter'lead' hoho~! jgn mare akma ku guwau je ...ketuk sket lol! lol! lol!

kenkawan...kalo kita pakai implan tuh boleh remove sblm due date kah? xde effect kah? hehehe Embarassed Razz ku nih mmg cetek sket bab2 nih ekeke Laughing

leh remove sesuka ht if insert kat klinik swasta ...tp kalau lppkn ada masalah sikit...so masalah ku sebab ku buat d lppkn menci...tp ku dah plan nak remove gak hjg thn ni g private pastu tak yah g lppkn lg dah..huhuhuhu....

susu OK takda apa2 effect....sama cam injection gak cuma takda ar every 3mth ngadap doc n cucuk..1x jerk

aishah...mu tahu tak nape lppkn xbg? mu agak nape ek? musti ada sbb kan depa wat camtu??

scratch garuk sket lupa nak syampu tadi...

sorry2 ku baru mbaca thread nie ...sebabnye adalah gov bg subsidi so MURAH dr PRIVATE ...

amyshazz
Kenalan Baru

Posts : 94
Reputation : 0
Join date : 11/05/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile http://mylilaida.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  dhamiraqistina on Wed May 20, 2009 12:49 am

nik-mm wrote:
amyshazz wrote:
akma wrote:
HerniComel wrote:Razz hoho~! mari kita tgk sape yg lead lepas nih...fiza ke sya hahaha skalik akma lak yg ter'lead' hoho~! jgn mare akma ku guwau je ...ketuk sket lol! lol! lol!

hihihihi
tak pe kalau gurau ni tp jgn betul2 sudah la
ank ku kecik lg beb
tp insya allah selagi ade protection tak de kot
ku nak maintence 4thn lg kot
Laughing Laughing Laughing

hmm yer ker...kalau nak jd..jd gak hehehehhe kehkekekek rezeki jgn tolak kema.....

jgn gaduh2..biar ku menjadi leadernya..ku dah beranak 2..ulang kata..beranak dua..sape yang nak jadi pengikutku..blh register ngan ku..hahaha.. so far sape ye yg dh lbh sorang anak selainku dan akma? rasanya macam ada sorang lagi..
ni nk kene suh buat registration masing2 ade bape anak..
apa pun, selamat mengawan..tonite is FRIDAY NITE.

nik...ku dh angkat tngn ni...ku pn dh anak 2...bg laluan kt sifu2 laks... cheers
ku dh xde pasangan nk mengawan...huhukk...menimbun la kapir di alam ini...

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  Hayatie on Wed Jul 01, 2009 10:25 pm

Hasil daripada jadual pengepaman yang penuh..lebih kurang macam direct BF juga lah..aku still tak period sampai ke laa ni. Kali ni dah 3 bulan ku dah on 'projek kedua'. Tapi lom lekat2 lagi. Jadi boleh la dikatakan full BF ini dapat menjarakkan kelahiran..bagi diri ku la..sebab ku memang tak guna apa2 perancangan. Pas pantang sehingga azri 6 bulan..ku mengunakan teknik azal sahaja. Start azri 6 bulan dah tak guna apa2 teknik sbb plan memang nak conceive. Ku berpendapat, hormon prolaktin yang ada men-surpressed hormon estrogen yang menyebabkan kilang telur tak dapat nak mengeluarkan telur2..jadi bila tidak ada telur..takdalah period..wallahulam.. Very Happy

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  FizaCute on Fri Jul 03, 2009 3:42 pm

Hayatie wrote:Hasil daripada jadual pengepaman yang penuh..lebih kurang macam direct BF juga lah..aku still tak period sampai ke laa ni. Kali ni dah 3 bulan ku dah on 'projek kedua'. Tapi lom lekat2 lagi. Jadi boleh la dikatakan full BF ini dapat menjarakkan kelahiran..bagi diri ku la..sebab ku memang tak guna apa2 perancangan. Pas pantang sehingga azri 6 bulan..ku mengunakan teknik azal sahaja. Start azri 6 bulan dah tak guna apa2 teknik sbb plan memang nak conceive. Ku berpendapat, hormon prolaktin yang ada men-surpressed hormon estrogen yang menyebabkan kilang telur tak dapat nak mengeluarkan telur2..jadi bila tidak ada telur..takdalah period..wallahulam.. Very Happy

THA...ku dah lama start 'projek kedua' even ku tak fully BF tapi sampai skang tak lekat2 lagi..uuwwaaaa...nak baby bounce bounce bounce , ada cadangan lain tak? hehehe...

FizaCute
Kenalan Baru

Posts : 73
Reputation : 0
Join date : 20/04/2009
Age : 37
Location : Pandan Village

View user profile http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  Hayatie on Fri Jul 03, 2009 3:58 pm

FizaCute wrote:
Hayatie wrote:Hasil daripada jadual pengepaman yang penuh..lebih kurang macam direct BF juga lah..aku still tak period sampai ke laa ni. Kali ni dah 3 bulan ku dah on 'projek kedua'. Tapi lom lekat2 lagi. Jadi boleh la dikatakan full BF ini dapat menjarakkan kelahiran..bagi diri ku la..sebab ku memang tak guna apa2 perancangan. Pas pantang sehingga azri 6 bulan..ku mengunakan teknik azal sahaja. Start azri 6 bulan dah tak guna apa2 teknik sbb plan memang nak conceive. Ku berpendapat, hormon prolaktin yang ada men-surpressed hormon estrogen yang menyebabkan kilang telur tak dapat nak mengeluarkan telur2..jadi bila tidak ada telur..takdalah period..wallahulam.. Very Happy

THA...ku dah lama start 'projek kedua' even ku tak fully BF tapi sampai skang tak lekat2 lagi..uuwwaaaa...nak baby bounce bounce bounce , ada cadangan lain tak? hehehe...

tu yang ku wisau juga ni..walaupun baru 2-3 bulan ni..huhu..fiza..usaha tangga kejayaan ni..ada sape2 nak share teknik2 ker.ngeh2!

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  tumitu on Fri Jul 03, 2009 4:00 pm

wah.. moh reramai pakat bersalin tahun depan...
ramai tu.. hehe.. lawan perut ya.. Very Happy

tumitu
Kenalan Baru

Posts : 60
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009

View user profile http://gemalam.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  akma on Sat Jul 04, 2009 11:31 am

[quote="FizaCute"

THA...ku dah lama start 'projek kedua' even ku tak fully BF tapi sampai skang tak lekat2 lagi..uuwwaaaa...nak baby bounce bounce bounce , ada cadangan lain tak? hehehe...[/quote]

kena kerja keras tu fiza lum cukup usaha mu tu Wink Wink

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  akma on Sat Jul 04, 2009 11:39 am

go kwn2 yg tengah wat 2nd projek ne
ku doakan semua projek2 korang ne berjaya mana tau leh dpt tarikh dua yg hampir setiap sorg tak pun kembar ke tp ayah n ibu lain2
wahhhhhhhhhhhhhhhh macm best je
best2
cheers cheers cheers cheers

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  nik-mm on Sun Jul 12, 2009 1:11 am

fiza, yatie.. selamat berjaya..ku tunggu berita gembira dari kalian..ahaks!!

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Family planning vs BF

Post  Sponsored content Today at 2:49 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum