Log in

I forgot my password

Latest topics
» Medela Harmony
Tue Mar 05, 2013 3:45 pm by alliey.5241

» Medela PIS
Tue Mar 05, 2013 3:42 pm by alliey.5241

» Quinny Zapp
Tue Mar 05, 2013 3:36 pm by alliey.5241

» Testing tickers, Avatar,Signature Etc
Mon Dec 05, 2011 10:28 am by mrssyediz

» Selamat Datang!
Mon Dec 05, 2011 9:47 am by mrssyediz

» Aktiviti Penyusuan Susuibu sepanjang Bulan Julai 2011
Wed Jul 13, 2011 7:16 pm by Hayatie

» Salam kenal..
Wed Jul 13, 2011 7:13 pm by Hayatie

» Hai saya orang Baru
Mon Jun 20, 2011 2:00 pm by Hayatie

» oooouuuh~ terjumpa sudah!
Mon Jun 20, 2011 1:02 am by Hayatie

Cit Chat Cak

Breastpump

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Go down

Re: Breastpump

Post  akma on Sat Jul 04, 2009 12:17 pm

tumitu wrote:harus lah di hantar service itu pam...
penat woo dia kerja 24/3 kali sehari..Very Happy

ku setuju ngan haza cheers cheers cheers

akma
Kenalan Baru

Posts : 238
Reputation : 0
Join date : 19/04/2009
Age : 33
Location : bATU cAVES

View user profile

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  nik-mm on Sat Jul 04, 2009 1:52 pm

ku dah hntr s3 menyerbiskan diri mase cuti skolah buln 6.. lepas servis tu rasa mcm baru la pulak.. kene caj rm80 sbb ku dah abis waranty ngan ade susu masuk dalam pam..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  Hayatie on Sat Jul 04, 2009 4:36 pm

nik-mm wrote:ku dah hntr s3 menyerbiskan diri mase cuti skolah buln 6.. lepas servis tu rasa mcm baru la pulak.. kene caj rm80 sbb ku dah abis waranty ngan ade susu masuk dalam pam..

nik..die ada suh ganti pape tak? bape lama die serbis?

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  nik-mm on Thu Jul 09, 2009 3:00 am

Hayatie wrote:
nik-mm wrote:ku dah hntr s3 menyerbiskan diri mase cuti skolah buln 6.. lepas servis tu rasa mcm baru la pulak.. kene caj rm80 sbb ku dah abis waranty ngan ade susu masuk dalam pam..

nik..die ada suh ganti pape tak? bape lama die serbis?

sebelum gi servis tu ku ade call. diorang suh bawak sume la: s3, tubing, breastshield..kalo ade waranty bawa la waranty card.
pastu dia akan cek apa yang patut dan servis kasi mantap balik.ku tanya hari tu, dia kata diorang servis motor..so far tade tukar apa2..in case kalo kene tukar dia akan call kite dulu , mintak komisen permisen dulu..

bape lame..ku hantar hari jumaat, isnin tu diorg call cakap dah siap..

tapi sesat barat jugak ku cari kedainya..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  dhamiraqistina on Wed Aug 26, 2009 10:34 am

kalian...xde sape2 ke yg prnh pki s7??
ku nk tau testi dr pengguna nye....

ku tgh mengushar ni mane 1 yg ku rasa ok dr segi segala2nye...hehhee
ku nk gntikn MR.TJ ku tu....
ank buah ku dh sambar borrow dr ku...

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  Hayatie on Wed Aug 26, 2009 11:51 am

qis,

ku tak penah pakai s7..tak tahu la cemana performance dia. Tapi ku dari segi pembacaan, kata s7 ni hospital grade pump, sbb ada some hosp. yang pakai s7 ni. Die lebih heavyduty dan suction dia lebih kuat berbanding s3. Ku rasa s7 ni lebih berat dan bulky skit berbanding s3....dan rege pun ada lebey skit dari s3 kan...

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  dhamiraqistina on Wed Aug 26, 2009 12:52 pm

Hayatie wrote:qis,

ku tak penah pakai s7..tak tahu la cemana performance dia. Tapi ku dari segi pembacaan, kata s7 ni hospital grade pump, sbb ada some hosp. yang pakai s7 ni. Die lebih heavyduty dan suction dia lebih kuat berbanding s3. Ku rasa s7 ni lebih berat dan bulky skit berbanding s3....dan rege pun ada lebey skit dari s3 kan...

s7 ni mmg ghupe dia agk bulky...
tp ku xtau la hrga dia lg lbh dr s3...
ku dpt hrga dia 465 klu xsilap...
s3 brape lak?

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  Hayatie on Mon Aug 31, 2009 8:19 pm

qis...

s3 kalau tak salah, rm388..mu dah order breastpump yang mana ni? ..advice ku..kalau nak fulltime EP ni, belilah yang double pumping....memang very helpful...sbb kita akan 24 hours dengan pump ni...so kalau single tu memang akan terasa nnti..unlessla kalau dah semangat tinggi...pam manual pun jalan aje... Laughing

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  nik-mm on Mon Aug 31, 2009 9:52 pm

cop!! nak menyibuk..rasanya si qis order medela swing ngan MH rasanya..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  dhamiraqistina on Tue Sep 01, 2009 9:26 pm

nik-mm wrote:cop!! nak menyibuk..rasanya si qis order medela swing ngan MH rasanya..

nik..ku order medela harmony ngn cik puan poshy....medela swing ku main kutu...tp xstart2 lg sbb xcukup org...ku rasa cm nk cancel je la swing ku tu..ku nk bli cash sbb ku dh desperate giler nk ngepump ni....huhuhuh....
ape pndpt mu..ku tgh rambang mata ni..ku tgk PISA pn ok...pastu ku tgk FS pn leh dpt lg murah dr mane2 org jual....
poning mokcik ni....

dhamiraqistina
Kenalan Baru

Posts : 209
Reputation : 0
Join date : 21/04/2009
Age : 31
Location : klang, selangor

View user profile http://cintakusayangmu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  Hayatie on Tue Sep 01, 2009 11:42 pm

hihi....ku vote s3 dengan FS...bagiku tak rugi ada dua2..haha tamakkan?...bukan gitu.

Kenapa perlu ada s3..sebab..untuk EP kita akan fulltime mengepam min 8x sehari. So pakai fs mmg buleh, tapi everyday kena cas battery nnti. so fs tu ku guna ketika kat luar je..bila dirumah ku guna s3 je..skali2 je guna FS kat rumah. ni kes kalau nak kena jaga azri sambil pam..kalu pakai s3 takleh kemana2..Lagipun sayang woo nak lasak2 kan FS tu..huhu

Kalau mu nak heavy duty ..leh pakai PISA..tapi pisa berat...4kg..
dari segi performance.orang kata bagus...

_________________

Jom singgah belog ku ::http://xclusivelyxpressing.blogspot.com::

Hayatie
Admin

Posts : 344
Reputation : 1
Join date : 18/04/2009
Age : 35
Location : Kajang

View user profile http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  nik-mm on Wed Sep 02, 2009 2:00 am

cheers cheers s3..s3....ku ada 1 MH..ok gak!! suka breastshield dia..

nik-mm
Kenalan Baru

Posts : 296
Reputation : 1
Join date : 21/04/2009
Age : 32
Location : klang, selangor.

View user profile http://www.nik-kingsyah.blogspot.com.my

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  shaza on Mon Sep 28, 2009 10:17 am

Ku nak mintak pendapat kawan2..su ingat nak beli FS tpi su takot rugi je beli sebb si su still mcm tu x de peningkatan lagi la..mcm mana pendapat kawan2 atau sue pkai je avent dgn s3 ni..kalau si betul2 dah meningkat baru beli FS??ku didalam dilema...huk..huk..

shaza
Kenalan Baru

Posts : 11
Reputation : 0
Join date : 31/08/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  afne on Thu Oct 22, 2009 6:25 am

skrg ni pakai avent manual (turun temurun sejak anak 1st) dh masuk 2 thn lbh. mmg agak lenguh tp alah bisa tegal biasa. demi anak sanggup buat. masa preggy anak kedua dh intai s3 tp belek punya belek filing room lgsg tak nmpk plug point (tertutup dek kotak2 menimbun kot?). masa buat 5s bila dh clearkan bilik server terperasan bbrp plug point free. aiyayaiiii.. mcm nk beli s3 la plak Twisted Evil

afne
Kenalan Baru

Posts : 16
Reputation : 0
Join date : 01/06/2009
Age : 35
Location : Bangsar/Desa Petaling

View user profile http://noorafne.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Breastpump

Post  Sponsored content Today at 10:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum